Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2020 - Anul XXV, nr. 13 (7318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Marcel „Strong”, acuzat că se transformase în „masculul Alpha” pe piaţa etnobotanicelor, prin violenţe şi umilinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, sunt în plină anchetă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării de traficanţi de etnobotanice de la  Gura Humorului, caz în care s-au formulat patru propuneri de arestare, toate admise de Tribunalul Suceava. Ancheta se învârte în jurul personajului principal, Marcel Manoliu - „Talanul”, în vârstă de 39 de ani, liderul incontestabil al grupării.

Procurorii au arătat că lăsarea acestuia în libertate ar reprezenta un pericol real pentru ordinea publică, având în vedere comportamentul său. Marcel „Strong” şi-a făcut un renume de om foarte puternic, în urma participării la concursuri din reţeaua „Strongman”, iar pe acest fond a trecut la violenţe şi umilinţe faţă

de victime.

Marcel „Strong” s-a făcut cunoscut după ce a participat cu succes le emisiunea „Românii au talent” de la Pro TV, unde a impresionat prin forţă după ce a făcut genuflexiuni cu o bară pe care erau aşezate patru fete. În cadrul emisiunii TV el şi-a recunoscut trecutul infracţional, anii staţi după gratii, inclusiv pentru o tentativă de omor.

 

Prin violenţă s-a impus ca un soi de mascul „Alpha”

Două episoade grave au fost descrise de procurori: primul este legat de umilirea unui client minor, pe care a încercat să-l supună la perversiuni sexuale de faţă cu alte persoane, iar al doilea de agresarea chiar a unuia din locotenenţii săi, Cristian Eduard Hacman, arestat şi el în acest dosar.

Prin aceste acţiuni violente, alături de altele aflate în faza de cercetare, precum şi prin umilirea minorului, Marcel Manoliu a vrut să transmită un mesaj de autoritate, specific masculului „Alpha”, care în mare parte a şi fost perceput ca atacare de cei din jur, au arătat procurorii de la DIICOT. 

De altfel, pe zona Humor, în cercurile de consumatori, Marcel Manoliu era perceput ca lider incontestabil.

 

Pliculeţe vândute cu 10-20 de lei bucata

Marcel Manoliu, soţia acestuia, Lili Manoliu, Eduard Cristian Hacman şi Adrian Costel Volanchi au fost arestaţi pentru 30 de zile de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor DIICOT, pentru că ar fi constituit un grup infracţional organizat la Gura Humorului ce avea ca scop comiterea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive – etnobotanice.

Din cercetări rezultă că soţii Manoliu procurau şi vindeau substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuinţa acestora, din oraşul Gura Humorului - Voroneţ, cât şi prin intermediul celorlalţi doi membri ai grupării.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că substanţele cu efect psihoactiv erau vândute la preţuri cuprinse între 10 şi 20 de lei.
În urma percheziţiilor de pe 15 ianuarie au fost ridicate 2 laptopuri, 13 telefoane mobile, 3 carduri de memorie, un stick USB şi o sabie.

 

O sută de pliculeţe vândute într-o zi

Chiar dacă sumele per pliculeţ par mici, este vorba de o cantitate mică de substanţă pentru o ţigară, iar numărul de plicuri cumpărate era mare. De altfel, pe perioada cât „Talanu” şi ai săi au fost monitorizaţi, au fost probate vânzări importante de etnobotanice. De exemplu, în mai 2019, soţii Manoliu au vândut într-o zi din locuinţa lor, unei singure persoane, o sută de pliculeţe care conţineau o substanţă vegetală.

 

Interceptaţi în trafic după ce preluaseră marfă de la furnizori 

Au fost realizate inclusiv interceptări în trafic, când se aduceau etnobotanice de la un furnizor. În iunie 2019, în maşina în care se afla soţia lui Manoliu, care preluase etnobotanice de la un furnizor, au fost găsite pungi în care se aflau aproape 500 de grame de fragmente vegetale.

În august 2019, soţii Manoliu au preluat din zona Dedeman Iaşi cinci pungi de material plastic, cu substanţă vegetală. Maşina cu care se deplasau a fost trasă pe dreapta de poliţiştii care îi filau. Captura a fost de aproximativ 485 de grame.

De asemenea, alte capturi au fost realizate de la cumpărători de etnobotanice, prinşi de regulă în trafic, cu pliculeţe achiziţionate de la soţii Manoliu.

Monitorizarea grupării şi acţiunile flagrante au fost pregătire şi puse în aplicare de poliţiştii specializaţi de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.

 

Cannabinoizi sintetici, aflaţi în sistemul european de alertă

Analizele de laborator au arătat că reţeaua vindea compuşi MDMB - BINACA, care se regăsesc în clasa cannabinoizi sintetici, fiind notificaţi ca substanţă psihoactivă nouă, aflată în sistemul european de alertă timpurie din 2018.  

Specialişti din domeniu au avertizat în mai multe rânduri că aceste etnobotanice, multe cu conţinuturi incerte, sunt mult mai nocive decât un drog considerat de risc mai ridicat – canabisul. Diferenţa este că etnobotanicele sunt mai ieftine, iar cumpărătorii, deveniţi dependenţi, nu mai ţin cont de nimic când ajung în această fază, singurul lucru care îi interesează fiind să îşi mai procure drogul care să le alimenteze dependenţa.

Cei patru inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marcel „Strong”, acuzat că se transformase în „masculul Alpha” pe piaţa etnobotanicelor, prin violenţe şi umilinţe.
 Vizualizări articol: 7265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Marcel „Strong”, acuzat că se transformase în „masculul Alpha” pe piaţa etnobotanicelor, prin violenţe şi umilinţe5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei