Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2020 - Anul XXV, nr. 13 (7318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nouă destinaţie

Flutur a anunţat că Wizz Air va avea zboruri din Suceava spre Viena, începând din luna iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că de la începutul lunii iulie 2020 compania Wizz Air va opera zborul Suceava – Viena, şi retur. Gheorghe Flutur a precizat că biletele de avion pentru această nouă destinaţie din Suceava s-au pus în vânzare începând de ieri, iar primul zbor va fi pe 3 iulie 2020. Wizz Air va opera două curse aeriene săptămânale, în zilele de luni şi vineri. Zborul Viena - Suceava va decola la ora 18:50 şi va sosi la Suceava la ora 21:20. Cursa aeriană Suceava – Viena va decola de pe aeroportul Ștefan cel Mare la ora 21:55 şi va ajunge în Austria la 22:30, ora Vienei. Zborurile vor fi operate cu o aeronavă Airbus 321 cu 230 de locuri.

„Avem o veste foarte bună de început de an. Compania Wizz Air anunţă curse Suceava – Viena începând cu 3 iulie 2020. Este o noutate şi o bucurie mare pentru suceveni, pentru zona noastră. Salutăm această decizie a Wizz Air, mai ales că Viena este un important aeroport cu conexiuni în toată lumea. Și eu cred că este o deschidere foarte importantă”, a spus şeful administraţiei judeţene, care a adăugat că Viena este cea de a şasea destinaţie externă de pe Aeroportul Suceava.

Gheorghe Flutur şi-a exprimat încrederea că al doilea terminal al aeroportului va fi finalizat la data când se va operaţionaliza cursa Suceava-Viena. „Încep să prindă contur acţiunile Consiliului Judeţean Suceava de promovare economică şi turistică a judeţului Suceava, atât în Austria, cât şi în alte capitale europene. Și reamintesc faptul că anul trecut am efectuat o vizită la Graz, acolo unde s-a discutat şi despre posibilitatea unei curse aeriene între Suceava şi Austria, care iată că acum prinde contur. Sper că pe lângă turişti, o bună parte dintre pasagerii care vor veni de la Viena vor fi şi oameni de afaceri. Și nimic nu e întâmplător, mai ales că vineri am depus la Ministerul Dezvoltării solicitarea de autorizare a Parcului Industrial Bucovina 1 de lângă aeroport, pe o suprafaţă de 14 hectare”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur: „ Continuăm demersurile şi pentru alte destinaţii”

Gheorghe Flutur a remarcat colaborarea foarte bună care există între Wizz Air şi Aeroportul "Ștefan cel Mare" Suceava, declarând că această companie a avut 900.000 de pasageri care au sosit la Suceava sau au plecat de aici. Pe de altă parte, Flutur a precizat că în primele două săptămâni ale acestui an Aeroportul Suceava a avut de 17.687 pasageri. „Practic la aeroportul de la Suceava în ultimii patru ani a crescut de opt ori numărul de pasageri. Și nu ne oprim aici cu surprizele. Continuăm demersurile noastre şi pentru alte destinaţii pentru perioada următoare, pe care le vom anunţa la timp”, a precizat Gheorghe Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat recent că în anul 2019, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” au fost procesaţi 430.123 de pasageri, în creştere faţă de anul 2018, când aeroportul procesa 353.000 de pasageri. Gheorghe Flutur a declarat că în 2019, pe aeroportul sucevean s-au înregistrat de opt ori mai mulţi pasageri comparativ cu anul 2016, când au fost puţin peste 50.000 de pasageri.

Flutur a arătat că ulterior includerii destinaţiei Memmingen, în Germania, şi suplimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor procesaţi pe Aeroportul Suceava a crescut cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut.

El a amintit că pe Aeroportul Suceava operează companiile Tarom şi Wizz Air. În prezent Tarom are zboruri Suceava – Bucureşti şi retur, în timp ce Wizz Air operează curse aeriene către Londra, Roma, Milano/Bergamo, Bologna şi Memmingen/Munchen Vest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a anunţat că Wizz Air va avea zboruri din Suceava spre Viena, începând din luna iulie.
 Vizualizări articol: 2333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a anunţat că Wizz Air va avea zboruri din Suceava spre Viena, începând din luna iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei