Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2020 - Anul XXV, nr. 13 (7318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Nouă ani de puşcărie pentru tânărul care a ucis cu sânge rece un consătean pentru că nu i-a plăcut cum i-a aruncat bricheta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a dat ieri verdictul în cazul unui tânăr trimis în judecată pentru că a omorât un consătean cu şase lovituri de cuţit după ce acesta i-a aruncat o brichetă într-un mod care nu i-a plăcut agresorului. Mihai Gabriel Mancaş, din Rotunda – Liteni, a primit nouă ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de omor. În acelaşi dosar a mai fost condamnat un alt tânăr, la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 4  luni pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase. Cel care a primit această condamnare se numeşte Vlăduţ Vasile Dascălu. Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Fapta s-a petrecut pe 29 iunie 2019, seara, în jurul orei 21.00. În acea zi fatidică, Mihai Iurea, un tânăr în vârstă de 24 de ani, un băiat muncitor şi care avea o prietenă cu care intenţiona să se căsătorească, a mers la un bar din centrul Liteniului, după serviciu, pentru a bea o bere. La masa vecină se aflau doi tineri care veniseră deja băuţi din localitatea vecină – Rotunda.

Din cercetările coordonate de un procuror criminalist rezultă că cel care avea să comită oribila şi absurda faptă, Mihai Gabriel Mancaş, i-a cerut un foc celui de la masa vecină.

Mihai Iurea i-ar fi aruncat ostentativ acestuia bricheta pe masă, ceea ce l-a deranjat pe inculpat. Aflat în stare avansată de ebrietate, acesta s-a ridicat de la masă şi s-a îndreptat spre Iurea. Din cercetări rezultă că acesta din urmă a vrut să evite orice conflict, astfel că s-a ridicat de la masă şi a luat-o pe jos spre casă.

Un conflict pe fond de consum de alcool care trebuia să se termine aici a luat o turnură extrem de violentă în scurt timp.

 

Atac sălbatic, repetat, din spate: şase lovituri de cuţit puternice, care au provocat şoc hemoragic

Mihai Gabriel Mancaş i-a cerut celuilalt minor cuţitul tip briceag pe care ştia că acesta îl are la el, rezultă din cercetări.

„În momentele imediat următoare, inculpatul a ajuns-o din urmă pe victimă, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea. La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său. Primul inculpat a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat un număr de şase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate <în fugă>, în condiţiile în care victima încerca să scape.

Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei”, este descrisă fapta în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Raportul de necropsie a arătat că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat şocului hemoragic cu hemotorax masiv instalat ca urmare a secţionării ventriculului stâng, prin plăgi tăiate penetrante transfixiante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă ani de puşcărie pentru tânărul care a ucis cu sânge rece un consătean pentru că nu i-a plăcut cum i-a aruncat bricheta.
 Vizualizări articol: 3692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nouă ani de puşcărie pentru tânărul care a ucis cu sânge rece un consătean pentru că nu i-a plăcut cum i-a aruncat bricheta3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei