Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2020 - Anul XXV, nr. 13 (7318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filantropie

Preoții din Protopopiatul Fălticeni au dotat cabinetul medical al Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul an a început pentru preoții din Protopopiatul Fălticeni cu o activitate social – filantropică desfășurată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. De data acesta ei au venit în sprijinul fraților “mai mici”, de la Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, unde 110 elevi învăță promovarea valorii și tradițiilor creștine și aprofundarea studiilor teologice în cele mai bune condiții pe care le poate oferi o unitate de învățământ nouă.

Preoții, împreună cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, au strâns suma de 8.000 de lei, necesară pentru dotarea noului cabinet medical școlar al seminarului cu materialele sanitare, instrumentar medical, mobilier și medicamente. Predarea pachetelor avut loc marți, 14 ianuarie, la începerea noului semestru școlar, în prezența părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, a părintelui profesor Bogdan Cojoleanca, directorul seminarului, și a preoților profesori și elevi. Părintele director, prof. Cojoleanca Bogdan, a mulțumit în numele instituției pentru efortul depus de preoții din Protopopiatul Fălticeni pentru dotarea cabinetului medical, “dar și ajutorul acordat la construcția noilor clădiri ale seminarului teologici”.

“Scopul acestei acțiuni este de a oferi elevilor un climat corespunzător în vederea desfășurării activităților specifice seminarului, dar mai ales pentru studiul și timpul pe care ei îl petrec în cadrul acestui centru de învățământ. Dorim ca și pe viitor să putem fim alături de Înalt Preasfințitul Părinte Pimen pentru a duce la îndeplinire construcția acestei școli și să punem umărul la formarea acestor suflete tinere care mai târziu ne vor urma pentru a sluji și păstorii credincioșii pe calea mântuirii”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Construcția noului seminar din Suceava a început pe 6 iunie 2017, anul trecut fiind dat în folosință internatul și un corp separat pe trei niveluri. După aproape trei ani de muncă, o parte din lucrări au fost finalizate, pentru ca tinerii seminariști să se poată bucura de cele mai bune condiții. Se fac eforturi ca biserica, cantina și o sală de sport să fie finalizate cât mai curând. Pe lângă activitățile zilnice, în cadrul seminarului teologic vor fi organizate și tabere în perioada vacanțelor, activități diferite pentru tineri, sesiuni de comunicări etc...  Noul seminar avea nevoie și de amenajarea unui cabinet medical după toate standardele în vigoare privind examinarea stării de sănătate a elevilor din unitățile de învățământ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoții din Protopopiatul Fălticeni au dotat cabinetul medical al Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei”.
 Vizualizări articol: 1997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preoții din Protopopiatul Fălticeni au dotat cabinetul medical al Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei