Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2020 - Anul XXV, nr. 7 (7312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragic

Tânăr de 17 ani mort, fratele său rănit grav, după ce microbuzul cu care se deplasau a fost lovit de tren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O cumplită tragedie a lovit o familie din comuna Moara în urma accidentului petrecut ieri dimineață la Șcheia, la trecerea la nivel cu calea ferată a unui drum secundar cu linia de la Suceava spre Ardeal. În microbuzul acroșat de un tren se aflau doi frați. Cel mai mic dintre ei, în vârstă de 17 ani, a murit, în timp ce fratele mai mare, de 22 de ani, care era la volan, a ajuns la spital în stare gravă.

Accidentul s-a petrecut imediat după Gara Suceava Vest – Şcheia, la trecerea la nivel cu calea ferată din dreptul Angeltrans.

Pe imaginile de pe o cameră de supraveghere se vede cum microbuzul care vine dinspre DN 17 (Sidem) se apropie de calea ferată cu viteză destul de mare, iar șoferul frânează la un moment dat, dar microbuzul nu se poate opri pe carosabilul acoperit cu gheață. Disperat să evite nenorocirea, tânărul de 22 de ani trage probabil de volan, microbuzul se duce spre stânga, însă tragedia nu poate fi evitată. Microbuzul este lovit de partea lateral-dreapta a locomotivei, suficient de tare pentru a fi proiectat violent într-un parapet.

 

Tânărul decedat a fost proiectat în afara mașinii

Accidentul s-a produs în jurul orei 8.10 dimineață. Trenul IR 1833 Iași – Timișoara Nord plecase de aproximativ zece minute din Gara Burdujeni și, pentru că la Suceava Vest nu oprește, avea o viteză destul de mare, 70-80 de kilometri la oră.

Microbuzul circula spre calea ferată pe drumul care face la stânga după Sidem, un drum comunal care aparține de comuna Șcheia și care la ora accidentului era acoperit cu gheață.

Tânărul de 22 de ani de la volan, Constantin Stanciuc, a frânat destul de târziu, iar din cauza gheții nu a putut opri la timp la trecerea la nivel cu calea ferată. Șoferul nu ar fi avut probabil nici o șansă de supraviețuire dacă mașina nu s-ar fi rotit înainte de impact. 

Autoutilitara nu a fost lovită frontal de locomotivă, ci acroșată cu partea dreaptă și proiectată într-un parapet. În urma impactului deosebit de violent, pasagerul din dreapta a fost aruncat în afara mașinii și a fost găsit decedat. Este vorba de Ciprian Stanciuc, tânărul în vârstă de 17 ani.

 

Primăria Șcheia va fi amendată pentru că drumul era în stare proastă

La fața locului au ajuns numeroase echipaje de poliție rutieră și de la Serviciul Județean Transporturi Suceava.

O primă constatare importantă este că drumul comunal era acoperit de gheață. De altfel, polițiștii nu au ascuns încă de la început că au mari nemulțumiri legate de această situație.

Comisaru-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat, după accident, că administratorul drumului, recte Primăria Șcheia, va fi sancționat contravențional pentru că drumul nu era curățat. De asemenea, nu este exclus ca administratorul să răspundă penal în acest caz, însă asta se va stabili pe parcursul anchetei. Starea drumului ar putea fi o cauză favorizantă a accidentului, însă cauza principală este legată cel mai probabil de neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

 

Primarul Andriciuc susține că joi seară s-a dat cu antiderapant

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul Vasile Andriciuc a precizat că nu își reproșează nimic şi că drumul a fost curățat ultima oară joi seară.

„Drumul este recent modernizat, betonat, am contract cu firmă de deszăpezire, care a curățat drumul când a fost de curățat și care a dat cu antiderapant joi seară. Ce să fac dacă a fost diferență mare de temperatură și până dimineață s-a făcut polei? Drumul este semnalizat din timp, sunt indicatoare care avertizează că este trecere la nivel. Plus că băieții știau bine drumul, erau din zonă”, a declarat Vasile Andriciuc.

Minorul care a murit lucra la un atelier auto din apropiere.

 

Starea tânărului care a supraviețuit

Tânărul în vârstă de 22 de ani, din Moara, care era la volan, este internat în secția de Terapie Intensivă în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, bărbatul a suferit o fractură de femur cu deplasare și are un hematom epicranian frontal stâng. Tânărul era conștient, nu avea leziuni interne, dar prognosticul medicilor era încă rezervat.

 

Trecere simplă, doar cu indicator Sf. Andrei

Trenul InterRegio Iași-Timișoara Nord, plecat din Gara Burdujeni la ora 8.00, format din cinci vagoane aproape pline cu călători, nu a mai putut pleca de pe loc cu locomotiva implicată în accident. O locomotivă de ajutor a venit la fața locului și a întors garnitura spre Suceava Vest. Trenul a plecat cu o întârziere de aproximativ două ore.

Conducătorul auto și mecanicul de tren au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Trecerea la nivel cu calea ferată la care a avut loc accidentul este prevăzută doar cu indicator Crucea Sf. Andrei. Având în vedere că este vorba totuși de o submagistrală de cale ferată, pe care se circulă cu viteză relativ mare, și această trecere ar trebui poate să fie semaforizată sau prevăzută cu semibariere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr de 17 ani mort, fratele său rănit grav, după ce microbuzul cu care se deplasau a fost lovit de tren.
 Vizualizări articol: 4495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânăr de 17 ani mort, fratele său rănit grav, după ce microbuzul cu care se deplasau a fost lovit de tren5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei