Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2020 - Anul XXV, nr. 7 (7312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 8 zile

Aproape 40 de oameni au ajuns la Urgență, la spitalul din Suceava, după ce au căzut pe gheață

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poleiul a dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, în numai opt zile, 39 de oameni care s-au lovit în urma căderii pe gheață, patru dintre aceștia având nevoie de spitalizare în secția Ortopedie, în urma leziunilor. Cei mai mulți, nouă oameni, au căzut în ziua de 9 ianuarie a.c., după ploaia înghețată care a acoperit trotuarele cu un strat de polei continuu, ca oglinda. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Mircea Macovei, a declarat că unul dintre pacienții care au căzut pe gheață joi a fost internat la Ortopedie, din cauza unei contuzii la șold.

Tot nouă persoane au ajuns la Urgențe, după ce au căzut pe gheață, și în ziua de 7 ianuarie a.c.. Majoritatea victimelor poleiului, 25 de persoane, au fost femei, iar 14 dintre cei 39 de pacienți au vârsta peste 60 de ani. Doi dintre pacienți, un bărbat și o femeie, sunt în vârstă de 80 de ani.

În urma căderii pe gheață, oamenii au suferit contuzii și traumatisme în diverse regiuni ale corpului, cei mai mulți la genunchi, gleznă, pumn și cot, dar și coloană și traumatisme cranio-cerebrale.

De cealaltă parte, viceprimarul de Suceava Lucian Harșovschi a declarat că după ploaia înghețată de joi după-amiază firmele cu care administrația locală are contract de deszăpezire au acționat de la ora 17.00 pe străzi, cu trei utilaje mari, iar de la ora 18.00 și pe trotuare, cu două utilaje, în Burdujeni și pe străzile Ana Ipătescu, Mărășești și George Enescu. Harșovschi a afirmat că de la ora 19.00 pe trotuare și pe străzile înguste au acționat încă trei utilaje mici. „În intervalul orar 17.00 – 04.00 au fost cinci utilaje mici și trei mari, de la ora 4.00 până la ora 7.00 au mai adus încă un utilaj mic pentru străzile înguste și de la ora 7.00, un utilaj mare și trei mici”, a spus viceprimarul. Potrivit acestuia, ieri dimineață, de la ora 6.00, pe trotuare au intervenit și două echipe a câte șapte oameni, cu sărărițe manuale. Consumul de material antiderapant ar fi fost de aproximativ 11 tone la utilajele mici și 23 de tone la cele mari.

Potrivit lui Lucian Harșovschi, rețeaua de străzi a municipiului Suceava are 199,5 km (320 de străzi), iar cea de trotuare are 230,2 km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 40 de oameni au ajuns la Urgență, la spitalul din Suceava, după ce au căzut pe gheață.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 40 de oameni au ajuns la Urgență, la spitalul din Suceava, după ce au căzut pe gheață0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei