Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2020 - Anul XXV, nr. 7 (7312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal pe pâine: Antrenament la înghesuială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se ştie că în anii în care se organizează turnee finale la nivel mondial sau doar continental, în ţările calificate la acestea se produce o comprimare a competiţiilor interne, tocmai pentru a oferi echipelor reprezentative timp de pregătire, de omogenizare. De aceea, în ţările care oricum beneficiază şi de o climă mai blândă decât a noastră, dar care au şi fotbal adevărat, performant, în această iarnă vacanţa a fost parcă şi mai scurtă decât în precedentele, deoarece turneul final al Campionatului European bate la uşă. Vă imaginaţi cât de tare trebuie înghesuite etapele într-un campionat ca al Angliei, unde sunt 20 de echipe participante (deci 38 de etape), pe lângă Premier Legue, câteva dintre ele mai fiind angrenate şi în cupele europene, dar şi în cele 2 sau 3 cupe care se desfăşoară în Anglia. Nu e sport, e iad! Şi tocmai de aceea, câteva din echipele chiar mari de acolo şi-au stabilit liste de priorităţi, neglijând cu premeditare unele din competiţii. Amintiţi-vă, vă rog, că acum câteva săptămâni, Liverpool a luat bătaie într-una din cupe, dar jucând cam cu echipa... a treia!, într-o zi în care echipa "principală" juca finala Campionatului Mondial al Cluburilor! Există însă şi ţări în care campionatele ar putea fi mult mai scurte, din moment ce în ele joacă 14 echipe. Una dintre ele este România. Numai că, din spirit de imitaţie (străvechea problemă a "formei fără fond", dezbătută încă de la Titu Maiorescu încoace!), în loc de 26 de etape, am făcut noi o ghiduşie şi ne-au ieşit 36, ba chiar 40 pentru alea mai fraiere! Tocmai de aceea, se impune constatarea că deşi n-avem nicio treabă cu nicio calificare, ne dăm şi noi cu lumea şi ne prefacem că avem treabă, înghesuind şi noi etapele şi reîncepând campionatul mai devreme ca oricând, la sfârşit de ianuarie. Ne antrenăm, adică, la înghesuitul etapelor în perioade mai mici de timp, imaginându-ne că suntem şi noi calificaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal pe pâine: Antrenament la înghesuială.
 Vizualizări articol: 2057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fotbal pe pâine: Antrenament la înghesuială5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei