Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2020 - Anul XXV, nr. 7 (7312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Soluție

Elevii din Dornișoara, transferați temporar la Poiana Stampei, după ce școala din sat a fost mistuită de un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima zi a anului trecut, căminul cultural din satul Dornișoara, comuna Poiana Stampei, clădire în care erau amenajate şcoala primară și grădiniţa cu program normal, a fost mistuit în totalitate de un incendiu violent.

În cele două săli de clasă de la parterul căminului cultural învățau circa 30 de elevi din ciclul primar (regim simultan de cinci clase) și preșcolari.

De luni, aceștia vor fi transferați la școala din Poiana Stampei, aflată la 14 km de satul Dornișoara, unde vor fi fi transportați cu microbuzul școlar.

”Elevii vor învăța pentru câteva luni, până la finele anului școlar, la Poiana Stampei. Avem acolo o grădiniță cu program prelungit, realizată cu fonduri europene, unde vor merge preșcolarii. Cei din clasa 0 – 4 vor învăța, de asemenea, în condiții foarte bune, moderne”, a menționat Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei.

Acesta a mai menționat că în comună sunt două microbuze școlare, iar unul va transporta elevii și preșcolarii din cătunul Dornișoara, urmând ca până la ora 9.00 dimineața toți să ajungă la Poiana Stampei.

Situația este una provizorie, primarul Mezdrea menționând că până în toamna acestui an vrea să ridice clădirea căminului cultural de la zero, unde urmează să amenajeze și spații de studiu pentru elevi și copiii de grădiniță.

Clădirea căminului cultural din Dornișoara era una nouă și foarte importantă pentru comunitatea din sat, pentru aceasta fiind încheiată o poliță de asigurare prin care administrația locală urmează să primească despăgubiri.

„Toate clădirile domeniului public din comună sunt asigurate, mai ales după ce în 2015 un incendiu puternic a cuprins biserica de lemn din Poiana Stampei, monument istoric. Sperăm să primim și sprijin de la Consiliul Județean pentru o nouă investiție la Dornișoara. Ce s-a întâmplat a fost un eveniment foarte nefericit, dar continuăm lucrurile cu optimism, vom avea o clădire nouă, modernă. Facem curat și pornim de la capăt o nouă investiție care va fi gata în câteva luni”, a mai spus primarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din Dornișoara, transferați temporar la Poiana Stampei, după ce școala din sat a fost mistuită de un incendiu.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii din Dornișoara, transferați temporar la Poiana Stampei, după ce școala din sat a fost mistuită de un incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei