Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 286 (7287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Angelica Fădor şi-a exprimat încrederea că ministrul Muncii va rezolva problema gravă a foştilor salariaţi ai IPEG

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor şi-a exprimat încrederea că actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, va rezolva problema gravă în care se află foştii angajaţi ai Întreprinderii de Prospecţiuni şi Explorări Geologice (IPEG) din judeţele Suceava şi Maramureş. Angelica Fădor a participat, miercuri, alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o întâlnire cu reprezentanţii foştilor salariaţi ai IPEG-urilor. Fădor a spus că Violeta Alexandru le-a dat asigurări delegaţiilor din judeţele Suceava şi Maramureş că în cel mai scurt timp va găsi soluţii pentru a rezolva problema pensionarilor din cadrul întreprinderilor de Prospecţiuni şi Explorări Geologice, printre care şi Geomold, care nu primesc pensii similare minerilor, deşi au lucrat în condiţii similare.
Deputatul PNL de Suceava a amintit că de mai bine de un an a încercat să găsească soluţii la problema acestei categorii de pensionari. Ea a spus că în perioada Guvernării PSD s-a confruntat cu indiferenţa fostului ministru al Muncii, care la toate întrebările pe această temă pe care i le-a adresat i-a răspuns „în doi peri” şi fără să aibă minima preocupare pentru rezolvarea situaţiei. „Am constatat atât eu, cât şi delegaţiile din Suceava şi Maramureş care m-au însoţit la Ministerul Muncii, că există o deschidere reală faţă de soluţionarea acestei probleme. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi echipa din minister prezentă la discuţii au dat asigurări că soluţia va fi găsită urgent şi am încredere că ceea ce nu a reuşit PSD, care se laudă cu grija faţă de problemele pensionarilor, va face repede şi bine ministrul liberal al Muncii”, a spus Angelica Fădor.
Ea a arătat că i-a prezentat ministrului Violeta Alexandru faptul că în momentul de faţă se face o mare nedreptate minerilor şi lucrătorilor care au muncit în subteran în cadrul unităţilor de prospecţiuni şi explorări geologice sau de exploatări în subteran deoarece nu se mai consideră activitate desfăşurată în „unitate minieră ” şi încadrată în condiţii speciale de muncă.
Deputatul PNL de Suceava a mai precizat că în această situaţie se găsesc persoanele care au lucrat în subteran, pensionari şi viitori pensionari ai Întreprinderii de Prospecţiuni şi Explorări Geologice Suceava, reorganizată prin HG 193 /1991 în SC Geomold SA. „Atât eu, cât şi ministrul liberal al Muncii considerăm că egalitatea de şanse pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii nu ar trebui să fie doar teoretică. Am încredere că problema gravă cu care aceştia se confruntă îşi va găsi soluţionare, pentru că este firesc ca pentru muncă egală şi drepturile să fie egale”, a spus deputatul PNL de Suceava.
Angelica Fădor a declarat că Geomold SA avea, în anul 1990, aproximativ 5.000 de salariaţi, iar persoanele care îşi desfăşurau activitatea în subteran executau lucrări de deschidere şi pregătire, respectiv puţuri de extracţie, galerii, nişe de legătură, suitoare, plane înclinate, camere speciale, abataje experimentale şi altele în zonele aflate în exploatare a minereului neferos, la exploatările Leşu Ursului, Fundu Moldovei, Mestecăniş, la acumulările de sulf din Munţii Călimani, la cele de baritină de la Holda şi Ostra, de minereuri de fier de la  Delniţa, sau minereu de mangan în Bazinul Dornelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor şi-a exprimat încrederea că ministrul Muncii va rezolva problema gravă a foştilor salariaţi ai IPEG.
 Vizualizări articol: 1576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angelica Fădor şi-a exprimat încrederea că ministrul Muncii va rezolva problema gravă a foştilor salariaţi ai IPEG5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe de post din fulgi de ovăz Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la exterior. Calde sunt cele mai gustoase.Avem nevoie de:200 g fulgi de ovăz, 250g apă caldă, 2 cartofi, 4 cepe medii, o... Citeşte