Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 286 (7287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Vești bune de aproape

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se vede treaba că, pentru mine, lucrurile merg mai bine în țară când nu sunt în țară! Făcusem portretul viitorului selecționer după chipul și asemănarea lui Rădoi, cu speranța că Federația va fi suficient de inspirată pentru a-l lase să antreneze și echipa olimpică la Tokio, ca să aflu că exact așa s-au întâmplat lucrurile. Între timp, s-au decis și echipele pe care le vom întâlni în barajul din Liga Națiunilor, asta dacă nu cumva trebuia să folosesc singularul, pentru că la întâlnirea cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria vom ajunge numai dacă batem Islanda pe insula ei. Cum ar veni, a ajuns Islanda să influențeze câștigătoarea Balcaniadei, presupunând că finala s-ar disputa între noi și bulgari, că Ungaria e în afara zonei. De fapt, după unii, nici noi n-am fi chiar balcanici, doar ce-i pe malul drept al Dunării încadrându-se, așadar numai Dobrogea. Asta geografic vorbind, că mentalitatea sigur e balcanică. Ca să plusez, ne-am aflat și viitoarele adversare după acest dublu baraj, adică Austria, Ucraina, Olanda (în această ordine, primele două meciuri la București). Mărturisesc că sunt foarte curios și nerăbdător să văd cum va aborda naționala mare meciul din Islanda, dacă nu cumva Rădoi se va molipsi și el de frica ancestrală a selecționerilor de până acum. Sper că nu.

Mi-ar fi plăcut să văd și meciul FCSB-Astra, cu victoria oaspeților semnată de Alibec și... Enache?! Cu oaspeții antrenați tot de un ”fost”, Bogdan Andone, care se săturase acum niște luni să fie marioneta lui Becali? Da. Am râs mult.

Ei, dar totul are o limită, aproape m-am alienat urmărind meciul de handbal al fetelor nostre cu Muntenegru. Este agonizant să vezi cum scăpăm cu bine din situații de inferioritate, uneori eroic, din dublă inferioritate, pentru ca apoi să dispară orice urmă de responsabilitate, ca și când simplul fapt că revenim în formulă completă ne absolvă de concentrarea firească la joc. Noi nu din cauza eliminărilor am pierdut, să fie clar, iar problema e de cap, fără urmă de exprimare peiorativă. Antrenorul e de prisos, psiholog ne-ar trebui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vești bune de aproape.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vești bune de aproape5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe de post din fulgi de ovăz Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la exterior. Calde sunt cele mai gustoase.Avem nevoie de:200 g fulgi de ovăz, 250g apă caldă, 2 cartofi, 4 cepe medii, o... Citeşte