Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 286 (7287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Zăpezile de altădată”

Obiecte specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, din 1900 – 1980, expuse la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Zăpezile de altădată”, o expoziție cu obiecte specifice perioadei sărbătorilor de iarnă din anii 1900 – 1980, a fost deschisă joi, 5 decembrie, la Muzeul de Istorie din Suceava, în prezența colecționarilor Cristian și Mihail Dumitru, cei care au strâns în decursul a circa 40 de ani colecția impresionantă expusă la Suceava.

Expoziția cuprinde decoraţiuni de iarnă, jucării, ilustrate cu Moș Gerilă, cărţi de poveşti, bibelouri, globuri, felicitări, instalaţii pentru bradul de Crăciun, sănii, patine, fiind completată de o colecție vastă de ambalaje ale dulciurilor de altădată.

Expoziția se adresează tuturor vârstelor, atât copiilor care vor să descopere bucuriile părinților și bunicilor din perioada sărbătorilor de iarnă, dar și adulților care vor să retrăiască emoțiile celei mai frumoase vârste. O colecție plină de bucurie, culoare, emoţii, amintiri, exponate ”de pe vremea mea”, încărcată și de inedit și curiozități pentru generațiile mai tinere, care de altfel au fost și primii vizitatori ai expoziției de ieri.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 31 ianuarie 2020, iar intrarea este gratuită.

 

Obiecte care au bucurat generații de români

„Zăpezile de altădată” este cea de-a doua expoziție adusă la Suceava de Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti, după “Jucăriile din (galleria) pod”, o expoziție cu un succes impresionant la publicul sucevean, organizată la începutul acestui an.

Emil Ursul, directorul Muzeului Bucovina, a menționat că își propune ca anul viitor să aducă alte două expoziții ale Asociciației - „Arta tranșeelor” și „Învățământul din perioada interbelică și din perioada comunistă”.

”Expozițiile aduse de Muzeul Jucăriilor sunt pe de o parte spectaculoase, de cealaltă parte, sunt pline de amintiri și, trebuie să recunoaștem, pline de întrebări, mai ales pentru generațiile tinere care au senzația că totul s-a inventat astăzi. De asemenea, colecția de obiecte de iarnă este completată de o expoziție de cutii de dulciuri, aproape lucrări de artă. (...) O expoziție care sper să stârnească interes, să facă publicul să retrăiască emoții din ultimii 70 - 80 de ani și să fie un mijloc de descoperire a unui mod de trai”, a menționat Emil Ursu.

La rândul său, ing. Cristian Dumitru, directorul Asociației ”Muzeul Jucăriilor”, a menționat că expoziția organizată reprezintă colecții adunate în ultimii 40 de ani.

”Sunt obiecte adunate de mine și fratele meu. Cele mai vechi obiecte sunt de pe la 1880, de exemplu o felicitare trimisă de prințul Ghica, de la Paris, unei actrițe de la Teatrul Național din București, iar cele mai noi sunt din anii ‘80. Cel mai greu de procurat au fost ambalajele dulciurilor, cutii de la 1900, mai ales cele din carton, fiind fragile. Norocul nostru este că unele au fost refolosite, oamenii au păstrat în ele șaibe, nasturi, papiote, monede, chiar așa le-am și expus. Toate lucrurile sunt autentice și au înveselit generații de români”, a menționat Cristian Dumitru. Expoziția poate fi vizionată în Sala de pedagogie muzeală a Muzeului de Istorie Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, din 1900 – 1980, expuse la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Obiecte specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, din 1900 – 1980, expuse la Muzeul de Istorie2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe de post din fulgi de ovăz Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la exterior. Calde sunt cele mai gustoase.Avem nevoie de:200 g fulgi de ovăz, 250g apă caldă, 2 cartofi, 4 cepe medii, o... Citeşte