Google
 
vineri, 6 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 286 (7287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8286 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4674 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Chifteluțe de post din fulgi de ovăz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la exterior. Calde sunt cele mai gustoase.

Avem nevoie de:

200 g fulgi de ovăz, 250g apă caldă, 2 cartofi, 4 cepe medii, o căpățână de usturoi, o linguriță de cimbru uscat, sare și piper după gust, 3-4 linguri pesmet, un vârf de cuțit de bicarbonat, puțin mălai pentru format chiftele, ulei pentru prăjit, opțional mărar verde și jumătate de morcov

Preparare:

Opărim fulgii de ovăz cu apa fierbinte și amestecăm. Trebuie să obținem o pastă cleioasă și destul de densă, ca un aluat lipicios. Curățăm ceapa. Trei cepe le tocăm fin și le călim bine în ulei, cu cimbrul, morcovul ras dacă folosim și mărarul tocat, sare și piper. A patra ceapă o dăm prin răzătoare mică sau blender, cu usturoiul curățat, ca să obținem o pastă crudă. Cartofii curățați, cruzi îi radem prin răzătoarea cea mai mică și îi presăm ușor ca să mai eliminăm din zeamă. Amestecăm pasta de ovăz cu cartofii, ceapa crudă și cea prăjită cu tot cu uleiul în care s-a prajit, bicarbonatul stins. Dacă pasta e prea moale punem și puțin pesmet. Trebuie să obținem o compoziție destul de densă ca să poată fi modelată în bile. Punem pe o farfurie puțin mălai, rostogolim fiecare bilă prin el, o turtim puțin și dăm forma de chiftea. Rumenim bine în ulei încins chiftelele, pe ambele părți. Le servim cu orice garnitură potrivită la chiftele de pui sau le putem face micuțe și pregătim cu ele chifteluțe cu sos. Sunt gustoase și nu va ști nimeni că sunt de post. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chifteluțe de post din fulgi de ovăz.
 Vizualizări articol: 1731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chifteluțe de post din fulgi de ovăz0.05

Shopping City Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Formens Factory
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe de post din fulgi de ovăz Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la exterior. Calde sunt cele mai gustoase.Avem nevoie de:200 g fulgi de ovăz, 250g apă caldă, 2 cartofi, 4 cepe medii, o... Citeşte