Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 277 (7278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Portugalia

O delegație rădăuțeană a participat la prima mobilitate a proiectului Erasmus+ „Growing up with Values from Storytelling”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup format din elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuți a participat recent la prima mobilitate a proiectului Erasmus+ „ Growing up with Values from Storytelling” în Portugalia, la școala Edifacoop din Braga. De-a lungul unei săptămâni programul a fost bogat și diversificat, bazat pe tema proiectului ce lucrează la valorile universale prin literatura pentru copii. Elevii au participat la jocuri despre valori, au urmărit o dramatizare a poveștii „The little black sheep”, au avut un atelier despre ajutorul reciproc și au dezvăluit valori asociate clădirilor istorice din centrul orașului Braga. În călătoria la Porto, poveștile au fost în centrul atenției, nu numai în timpul atelierului de legare manuală a propriilor cărticele la National Print Museum, ci și în timpul vizitei la World of Discoveries, unde au aflat despre aventura explorărilor portugheze. Contactul cu familiile elevilor școlii Edifacoop le-a permis o mai bună înțelegere a culturii, a gastronomiei și a valorilor familiei portugheze. Această experiență a fost accentuată cu vizitele culturale în centrul istoric al orașului Braga, Bom Jesus do Monte, sanctuarul Sameiro, centrul orașului Porto și o cină tradițională oferită de școala gazdă. Pentru a implica membrii școlilor partenere care nu au fost în mobilitatea din Portugalia, a avut loc o conferință video comună pe platforma eTwinning în care toate țările au prezentat un cântec sau un dans tradițional.

 

Au participat elevi și profesori din Bulgaria, Grecia, Portugalia și Turcia

În ultima zi, școala portugheză a livrat școlii bulgare, responsabilă de următoarea mobilitate în luna martie, o țesătură brodată specifică regiunii Minho cu numele proiectului, pentru că se intenționează ca fiecare țară să atașeze țesăturii o altă broderie specifică zonei, pentru a obține la sfârșit un întreg. La evenimentul de la Braga au participat nouă profesori și 16 elevi din școlile partenere din Bulgaria, Grecia, Portugalia și Turcia. România a fost reprezentată de înv. Diana Moisoc, coordonatorul proiectului, înv. Mihaela Nistor, prof. Andreea Schipor și cinci elevi din clasa a III-a, mai exact, Beatrice Bîzgan, Nadia Martinescu, Maria Muscă, Matei Răduț și Alexandra Văcărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegație rădăuțeană a participat la prima mobilitate a proiectului Erasmus+ „Growing up with Values from Storytelling”.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O delegație rădăuțeană a participat la prima mobilitate a proiectului Erasmus+ „Growing up with Values from Storytelling”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână Este o delicioasă adaptare a unei rețete turcești/grecești/arabe la ingrediente mai ușor de găsit prin magazinele românești. Salata de vinete astfel obținută este la fel de gustoasă precum versiunea cu maioneză, dar mult mai ușoară și mai... Citeşte