Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 277 (7278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experiență

Oaspeți din Polonia, Bulgaria și Grecia, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 18-22 noiembrie 2019, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a fost gazda activităților de învățare și atelierelor organizate în cadrul proiectului Erasmus Plus de schimb interșcolar K229 cu titlul “Maths is all around”. Coordonatorul acestui proiect este liceul Ogolnoksztalcace im. Noblistow Polskich, Rydułtowy din Polonia, iar partenerii sunt: Chastna profilirana gimnazia s chuzhdoezikovo obuchenie Chelopech din Bulgaria, 3rd Lyceum of Veria din Grecia și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava din România.

Proiectul se va derula între anii școlari 2019-2021 și are ca obiectiv principal creșterea motivației elevilor pentru studiul matematicii și înțelegerea importanței acesteia în viața de zi cu zi prin aplicarea noțiunilor matematice interdisciplinar.

Coordonatoarea proiectului, profesor Violeta Iacentiuc, a declarat că „la activitatea de învățare din municipiul Suceava au participat 25 de reprezentanți ai celor 3 licee din Polonia, Grecia, Bulgaria și 20 de elevi și profesori ai școlii gazdă. În prima zi au fost organizate activități/jocuri nonformale de icebreaking și team building, care au adus buna dispoziție și au condus la cunoașterea participanților”.

Au urmat ateliere despre aplicarea matematicii în cadrul geografiei, chimiei, fizicii, TIC, dar și sesiuni de matematică distractivă. O competiție de matematică a fost organizată, cuprinzând trei părți: prima - un quizz Kahoot, a doua parte - un test scris - iar ultima - un set de probleme distractive. Elevii au lucrat în echipe de câte doi, punctajul fiecărei echipe contribuind la punctajul final pe țări. Elevii oaspeți s-au descurcat foarte bine, pe primul loc situându-se echipa din Bulgaria, urmată de Grecia și Polonia. Trebuie menționată și vizita de studiu la Universitate și la Planetariu. Elevii și profesorii au asistat la prezentări ale cercetătorilor de la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, au vizitat laboratoarele și au avut parte de o demonstrație însoțită de muzică a bobinei Tesla. S-a organizat și o excursie cu tema „Matematica în cultură și arhitectură”, vizitându-se atelierul de ceramică neagră de la Marginea, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Moldovița și Mănăstirea Voroneț. „Considerăm că activitatea de învățare a fost centrată pe obiectivele proiectului, conducând atât la conștientizarea importanței matematicii în viața de zi cu zi, cât și la îmbunătățirea competențelor de comunicare în limba engleză ale elevilor și profesorilor, la realizarea unui real schimb de bune practici între școlile partenere”, a completat profesor Violeta Iacentiuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oaspeți din Polonia, Bulgaria și Grecia, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oaspeți din Polonia, Bulgaria și Grecia, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână Este o delicioasă adaptare a unei rețete turcești/grecești/arabe la ingrediente mai ușor de găsit prin magazinele românești. Salata de vinete astfel obținută este la fel de gustoasă precum versiunea cu maioneză, dar mult mai ușoară și mai... Citeşte