Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 269 (7270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Muzeul Bucovinei a fost decorat de preşedintele României cu medalia „Centenarul Marii Uniri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”. Decretul de conferire a distincţiei a fost semnat în data de 14 noiembrie a.c.. Au fost onorate cu această medalie 22 de instituţii care au fost implicate în sărbătorirea Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului şi a Centenarului Marii Uniri, printre care Academia Română, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” Iaşi, Muzeul Naţional de Istorie a României. Medalia Aniversară „Centenar” a fost acordată de preşedinte „în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării şi promovării memoriei evenimentelor şi participanţilor la înfăptuirea unităţii naţionale şi a statului român modern, contribuind la apărarea şi perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire”.

După publicarea decretului în Monitorul Oficial, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este bucuros că o a doua instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Suceava este decorată de Preşedintele României în acest an, după Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”. „Muzeul Bucovinei merită pe deplin această distincţie. Este un obiectiv care a fost remarcat în special după investiţiile făcute în ultimii ani. Astfel, Muzeul de Istorie a devenit unul dintre cele mai moderne muzee din ţară şi a fost recunoscut recent ca muzeu de importanţă naţională. Amintesc faptul că Suceava a fost desemnată Destinaţie Europeană de Excelenţă pentru turismul cultural tangibil, primind Trofeul EDEN 2017 Winner (locul I). Aici au fost avute în vedere investiţiile realizate în infrastructura specifică şi în reabilitarea obiectivelor culturale, moştenirea culturală. Comisia Europeană a apreciat investiţiile realizate la Muzeul Bucovinei, respectiv reabilitarea şi modernizarea Muzeului de Istorie, de peste 60 de milioane de lei, şi a Cetăţii de Scaun a Sucevei, de peste 44 de milioane de lei”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a arătat că numărul de vizitatori la Muzeul Bucovinei a fost de 380.000 în 2018, iar anul acesta numărul vizitatorilor este în creştere, ajungând la sfârşitul lunii octombrie la peste 350.000.

„Merită investit în domeniul culturii pentru că banii se întorc, prin dezvoltare, prin atragerea turiştilor şi creşterea numărului de vizitatori. Şi nu ne oprim aici. Urmează să deschidem încă două muzee în judeţul Suceava, respectiv Muzeul de Artă din municipiul Suceava şi Muzeul de Istorie din Siret”, a precizat preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a adăugat că a avut discuţii cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pentru a identifica fonduri şi pentru alte obiective ale patrimoniului cultural din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Bucovinei a fost decorat de preşedintele României cu medalia „Centenarul Marii Uniri”.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzeul Bucovinei a fost decorat de preşedintele României cu medalia „Centenarul Marii Uniri”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei