Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 269 (7270)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Trei camere fixe pentru controlul rovinietei sunt funcţionale pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că începând cu data de 15 noiembrie au fost puse în funcţiune 13 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea taxei de drum. Este vorba de camere fixe amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Siret, Vărşand, Salonta, Borş, Urziceni, Petea, Halmeu, Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Stânca şi Rădăuţi Prut.

La nivelul judeţului Suceava este al treilea punct fix de control în funcţiune. Celelalte două sunt pe E 85, la Iacobeşti, în zona intersecţiei spre Milişăuţi, respectiv Siret, şi pe DN 17, pe raza comunei Vama.

Aceste camere fixe verifică maşinile care trec şi emit automat sancţiuni pentru cele care nu au taxă de drum valabilă.

Pentru o maşină fără rovinietă sistemul unic poate emite o singură amendă la 60 de zile, în loc de 30 de zile, cum era la un moment dat. Astfel, dacă pentru o maşină s-a emis o amendă o dată, 60 de zile nu riscaţi să mai primiţi o nouă sancţiune contravenţională.

Un alt detaliu foarte important este că şoferul care realizează că a trecut printr-un astfel de punct fix şi nu are rovinietă achitată scapă de amendă dacă face plata până cel târziu a doua zi, la ora 23.59.

Important de ştiut este că şoferul oprit pentru control de Poliţia Rutieră nu trebuie să facă dovada că deţine rovinietă valabilă. Controlul este obligaţia poliţistului rutier, care poate face verificarea doar cu un aparat care verifică automat numărul de înmatriculare şi care este conectat la sistemul naţional de control al rovinietei.

Controale în trafic se mai fac şi cu o cameră mobilă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, care acţionează prin rotaţie în judeţele Moldovei.

La nivel naţional sunt 106 puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi.

În privinţa E 85, de la Suceava spre Bucureşti, nu sunt camere fixe pe raza judeţului Suceava, însă prima este la Moţca, după care mai este una la Nicolae Bălcescu, în Bacău.

Alte camere fixe pentru controlul rovinietei apropiate de judeţul Suceava mai sunt la Curteşti - Botoşani şi la Leţcani, în Iaşi.

Şi pe drumul naţional Suceava-Botoşani există o cameră fixă, amplasată pe raza localităţii Baisa.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei camere fixe pentru controlul rovinietei sunt funcţionale pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 9982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Trei camere fixe pentru controlul rovinietei sunt funcţionale pe şoselele judeţului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei