Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 265 (7266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După vot

Scandal de la bani între membrii secţiilor de votare şi Prefectură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi membri ai unor secţii de votare din judeţul Suceava sunt nemulţumiţi că Prefectura Suceava nu i-a plătit pentru cinci zile, maximum prevăzut de lege, ci doar pentru trei zile, cât reiese din documentele justificative că au lucrat.

Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi, membru PNL, a declarat, luni, că oamenii sunt extrem de nemulţumiţi şi consideră că acesta este un abuz din partea prefectului Mirela Adomnicăi. Harşovschi a declarat că preşedinţii secţiilor de votare au făcut pontaje cu câte cinci zile pentru fiecare membru al secţiei în parte, dar Prefectura a acceptat decontarea a doar trei zile. „Nu se poate aşa ceva, în condiţiile în care responsabilitatea pontajului aparţine preşedintelui de secţie. S-au dat mai puţini bani decât s-a pontat. Asta e penal. Primăria Rădăuţi deja a făcut o plângere către Prefectură în acest sens”, a declarat Harşovschi, dând de înţeles că acest lucru s-ar fi întâmplat deoarece în judeţul Suceava alegerile au fost câştigate de Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, prefectul Mirela Adomnicăi a arătat că procesele-verbale finale de constituire a birourilor secţiilor de votare, care a fost ataşate ca documente justificativ de plată, erau din data de 8 sau chiar 9 noiembrie şi „oricum numeri, cinci zile nu ies”. „Nu se poate face plata fără documente justificative. Constituirea birourilor s-a făcut pe 30 octombrie a.c., au mai fost modificări şi ei au venit cu ultimele procese-verbale datate 8-9 noiembrie. Garantez că toţi cei care au documente justificative în spate pentru plata celor cinci zile îşi vor primi banii”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Ea a subliniat că toate cheltuielile electorale sunt verificate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi în cazurile în care nu au fost plăţi făcute conform legii, oamenii au fost obligaţi să restituie banii.

 

Constituirea tuturor celor 559 de birouri va fi verificată în zilele următoare

Mirela Adomnicăi a mai spus că în zilele următoare se va controla constituirea tuturor celor 559 de birouri de secţii de votare, fiecare cu câte şapte membri, şi, acolo unde documentele arată că persoanele respective au făcut parte din biroul secţiei din 5-6 noiembrie sau înainte, plata se va face fără nici o problemă. „Vor fi verificaţi fiecare în parte şi dacă au fost constituiţi cinci zile îşi vor primi toţi banii, fără probleme”, a precizat prefectul.

Conform legii, pe durata funcţionării birourilor electorale, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 190 de lei, dar nu mai mult de cinci zile pentru primul tur de scrutin şi de trei zile pentru al doilea tur de scrutin.

Ceilalţi membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 100 de lei, dar nu mai mult de cinci zile pentru primul tur de scrutin şi de trei zile pentru al doilea tur de scrutin.

Membrii birourilor electorale care participă la realizarea operaţiunilor legate de desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României au dreptul în ziua votării şi la o indemnizaţie de protocol de 10 lei de persoană pentru apă, cafea şi gustări.

Plata indemnizaţiilor mai sus menţionate se face pe baza listelor de prezenţă aprobate de preşedinţii birourilor electorale, prin zi de activitate înţelegându-se munca desfăşurată pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numărul de ore prestate, dar nu mai puţin de 6 ore pe zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal de la bani între membrii secţiilor de votare şi Prefectură.
 Vizualizări articol: 4344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Scandal de la bani între membrii secţiilor de votare şi Prefectură5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei