Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 265 (7266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şir de tragedii

Al patrulea bătrân mort în mai puţin de o lună de zile după accidente pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 84 de ani a murit la Spitalul Judeţean Suceava, sâmbăta trecută, la câteva zile după ce a fost accidentat de o maşină, în timp ce se deplasa pe bicicletă. Din păcate, remarcăm că este al patrulea vârstnic care moare în interval de aproximativ trei săptămâni în urma unor accidente rutiere. Doi dintre cei care au murit erau biciclişti, iar doi, pietoni aflaţi în traversare. În toate cazurile, din primele cercetări ale poliţiştilor, a rezultat că vina principală pentru nenorociri a aparţinut victimelor.

Semnalul de alarmă este însă şi pentru şoferi, care ar trebui să dea dovadă de mai multă prudenţă atunci când au în faţă, pe şosea, vârstnici sau copii.

 

Accidente mortale pe bicicletă

Bărbatul de 84 de ani era din comuna Calafindeşti, iar în ziua de 4 noiembrie a fost accidentat de o maşină pe DJ 209D, în satul Botoşăniţa Mare, comuna Calafindeşti.

Din cercetările preliminare ale poliţiştilor a rezultat că un şofer în vârstă de 72 de ani, din Grămeşti, în timp ce conducea un Opel Astra, s-a angajat în depăşirea bicicletei conduse în faţa sa de bătrânul de 84 de ani, care a efectuat chiar atunci viraj la stânga fără a se asigura, fiind acroşat de autoturism.

Octogenarul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde diagnosticul preliminar a fost de traumatism cranio-cerebral uşor. Din păcate, la vârste atât de înaintate, astfel de leziuni violente sunt imprevizibile, fapt care s-a confirmat şi în acest caz.

Un alt accident fatal pentru un biciclist, în vârstă de 62 de ani, s-a produs cu câteva zile mai înainte, în comuna Râşca. Această tragedie s-a petrecut în condiţii foarte asemănătoare cu cea amintită mai sus.

Pe 30 octombrie, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Bogdăneşti, în timp ce conducea o autoutilitară MAN, încărcată cu lemn, din direcţia Slătioara către Fălticeni, a acroşat cu semiremorca un bărbat de 62 de ani, din Râşca, care se deplasa pe bicicletă şi tocmai se oprise în faţa casei sale. Accidentul a fost surprins şi de o cameră de bord a unei maşini, înregistrare pe care se vede cum biciclistul pare a se dezechilibra şi cade spre vehiculul greu. Din păcate, leziunile au fost cumplite, iar bărbatul a murit a doua zi după accident.

 

Traversări fatale

Tot recent, pe 25 octombrie, o bătrână în vârstă de 82 de ani a murit într-un groaznic accident rutier petrecut la Câmpulung Moldovenesc, în apropiere de cimitirul eroilor. Octogenara a murit sub roţile unei autobasculante, după ce s-a angajat în traversarea drumului pe o trecere de pietoni, însă, a rezultat din ancheta poliţiei, pe culoarea roşie a semaforului

Bătrâna a fost acroşată şi prinsă sub roţile vehiculului greu, astfel că nu a avut nici o şansă de supravieţuire. Martorii accidentului au văzut scene de coşmar la faţa locului.

Pe 21 octombrie, un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost lovit violent de o maşină pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, la aproximativ 30 de metri de trecerea de pietoni din faţa blocului Bebeluşul. 

În acest caz, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Udeşti, conducea un Audi A 4, dinspre Catedrală spre Nordic, iar după trecerea de pietoni semaforizată din faţa blocului Bebeluşul a lovit violent cu partea dreaptă a maşinii pietonul în vârstă de 71 de ani. Pietonul a traversat din stânga şoferului, deşi impactul a fost pe partea dreaptă a maşinii. Bătrânul locuia în apropiere şi se întorcea de la cumpărături, de la Kaufland. El a traversat din sensul opus blocului Bebeluşul, pentru a ajunge la aleea ce duce către blocul său. Din păcate, nu a mers până la trecerea de pietoni.

Aceste accidente, cu pietoni sau biciclişti loviţi de maşini, mulţi dintre ei vârstnici, sunt o caracteristică a judeţului nostru. Practic, deşi în ultimele luni nu au fost accidente cu consecinţe deosebit de grave în urma coliziunilor dintre maşini, pe fondul vitezei de exemplu, accidente ca cele amintite mai sus, cu consecinţe tragice, şi în număr mare, fac judeţul nostru fruntaş în nedoritul top al numărului de decedaţi în accidente în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al patrulea bătrân mort în mai puţin de o lună de zile după accidente pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 4527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Al patrulea bătrân mort în mai puţin de o lună de zile după accidente pe şoselele judeţului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei