Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 265 (7266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reciclare cu răsplată

Auchan colectează uleiul alimentar uzat şi oferă în loc apă, ulei şi detergent de vase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştiaţi că un singur litru de ulei alimentar aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă - cantitatea necesară unui adult pentru a supravieţui timp de 14 ani?

Sau că 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările oraşelor, cu consecinţe pe termen lung asupra solului şi apelor, dar şi că aruncarea uleiului alimentar uzat în chiuvetă sau în canalizare înfundă şi corodează ţevile, costurile de întreţinere şi curăţare a staţiilor de epurare plătindu-se tot din buzunarul consumatorului casnic?

Tocmai de aceea, pentru a contribui la un viitor sustenabil, Auchan România a decis să deschidă puncte de colectare a uleiului uzat în toate cele 33 de hipermarketuri proprii din 18 judeţe, programul adresându-se consumatorilor casnici, care sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat, conform unui studiu realizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Sucevenii s-au dovedit a fi foarte interesaţi de această iniţiativă ecologică, de colectare a uleiului alimentar uzat, pentru a fi reciclat şi folosit în producţia de biocombustibil, aproape 100 de litri fiind adunaţi până acum.

„Punctul de colectare a uleiului uzat este deschis la intrarea în Auchan Suceava, în partea dreaptă, la Serviciu Clienţi, unde, în funcţie de cantităţile aduse spre reciclare, primesc gratuit produse de la partenerii campaniei, AQUA Carpatica, Floriol şi Fairy”, a precizat Lucian Vacariuc, directorul hipermarketului.

 

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan

Pentru a se alătura campaniei de responsabilizare propusă de Auchan România şi partenerii săi, consumatorii trebuie să parcurgă următorii paşi:

  1. Să colecteze uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Este important ca uleiul să fie strecurat şi neamestecat cu alte deşeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.
  2. Să colecteze minimum 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) şi să aducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienţi.
  3. În funcţie de cantitatea predată, clienţii vor fi răsplătiţi de către partenerii Auchan, pentru nivelul de responsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea-soarelui.

Astfel, pentru 0,5 litri de ulei alimentar uzat, clientul este recompensat cu 0,5 litri de apă minerală plată. La un litru de ulei adus spre reciclare, primeşti un litru de apă plată sau un detergent de vase de 450 ml Fairy cu lămâie.

Pentru 1,5 litri de ulei uzat se acordă o sticlă de 1,5 litri de apă minerală plată.

La 2 litri de ulei alimentar uzat se acordă o sticlă de apă plată de 2 litri sau un detergent de vase Fairy Beach de 500 ml sau un litru de ulei Floriol – la alegerea clientului.

La 2,5 litri de ulei, pe lângă recompensa valabilă pentru 2 litri se adaugă şi o sticlă de apă de 0,5.

La 3 litri de ulei uzat, pe lângă cele trei produse la alegere, clientul mai poate alege între o sticlă de apă plată de 1 litru şi un detergent de vase de 450 ml.

La 4 litri de ulei uzat se acordă două produse din cele trei disponibile la alegere pentru aducerea a 2 litri, de exemplu 1 litru de ulei şi un detergent de vase de 500 ml.

Ţelul organizatorilor acestei campanii de responsabilizare ecologică este să colecteze 10.000 de litri de ulei alimentar uzat până la finele anului 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Auchan colectează uleiul alimentar uzat şi oferă în loc apă, ulei şi detergent de vase.
 Vizualizări articol: 4760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Auchan colectează uleiul alimentar uzat şi oferă în loc apă, ulei şi detergent de vase5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei