Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 264 (7265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferinţă

Participare masivă şi invitaţi pe sprânceană la simpozionul „Bucovina - tradiţie şi modernitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a III-a ediţie a Simpozionului naţional „Bucovina - tradiţie şi modernitate” a adus o participare masivă, zeci de persoane fiind interesate să participe la un eveniment din care au aflat mai multe date despre istoria acestei zone. Sala de conferinţe a Hotelului Bradul din Vatra Dornei s-a dovedit a fi neîncăpătoare la prezentarea celor 20 de comunicări ştiinţifice, ce au abordat teme din istoria locală şi regională a spaţiului bucovinean.

Şi nu e de mirare, având în vedere că la microfon au venit nume importante şi avizate pentru a vorbi despre acest adevărat fenomen numit Bucovina.

Au susţinut studii interesante prof. univ. dr. Ştefan Purici, prof. univ. dr. Viorel Guliciuc şi lector univ. dr. Vlad Gafiţa de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Virgiliu Ţârău, de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, conf. univ. dr. Daniel Lazăr de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof. univ. dr. hab. Oleksandr Dobrzhanskyi şi conf. univ. dr. Nataliya Nechayeva-Yuriychuk de la Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din  Cernăuţi, conf. univ. dr. hab. Constantin Ungureanu de la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei din Chişinău, conf. univ. dr. Serhii Hakman de la Centrul regional de pregătire a funcţionarilor publici Cernăuţi, dr. Marian Olaru de la Institutul „Bucovina” al Academiei Române, dr. Ion Mareş de la Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi profesori de istorie din învăţământul preuniversitar.

Proiectul iniţiat şi organizat de „PRO CIVIS DORNA” promovează cultura locală, încurajând specialiştii şi pasionaţii de istorie la descoperirea elementelor de identitate locală, culturală şi istorică.

„Evenimentul s-a dovedit a fi locul de întâlnire al spaţiului academic cu comunitatea locală şi o ocazie deosebită de dezbatere a unor interesante teme de istorie. La fel ca la ediţiile precedente, lucrările simpozionului vor fi publicate într-un volum tipărit ce va fi distribuit celor interesaţi.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei şi în colaborare cu Universitatea <Ştefan cel Mare> din Suceava şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România – Filiala Suceava”, au declarat organizatorii acestui eveniment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participare masivă şi invitaţi pe sprânceană la simpozionul „Bucovina - tradiţie şi modernitate”.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Participare masivă şi invitaţi pe sprânceană la simpozionul „Bucovina - tradiţie şi modernitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei