Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 264 (7265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cum au votat sucevenii

Iohannis a câştigat alegerile din judeţul Suceava. Primele rezultate arată un tur doi Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al României, actualul şef al statului, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Suceava, pe locul doi fiind candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Primele rezultate neoficiale din judeţ, în urma numărătorii paralele a voturilor, arată că actualul şef al statului a câştigat alegerile în majoritatea localităţilor sucevene. În acelaşi timp, potrivit rezultatelor exit poll-urilor prezentate ieri la închiderea urnelor, la nivel naţional, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă se vor întâlni în turul doi la alegerile prezidenţiale. Astfel, exit poll-ulul IRES arată că pe primul loc s-a clasat Klaus Iohannis – 38,7%, urmat de Viorica Dăncilă - 22% şi Dan Barna – 16,1%. Acelaşi clasament se păstrează şi în exit poll-ul CURS-Avangarde, respectiv Klaus Iohannis - 39,0 %, Viorica Dăncilă – 22,5% şi Dan Barna 16,4%.

 

PNL a câştigat în 86 de localităţi ale judeţului

Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor în toate municipiile şi oraşele din judeţ, cu excepţia municipiului Fălticeni. În noaptea trecută, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că după numărarea paralelă a voturilor din aproape 96% din secţiile de votare, Klaus Iohannis a obţinut în judeţul Suceava 38,9%, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, s-a clasat pe locul doi, cu 24,4% din voturi. Flutur a spus că PNL a câştigat cu peste 50% din voturile exprimate în nu mai puţin de 21 de localităţi din judeţul Suceava, pe primele 10 locuri aflându-se Capu Câmpului - 70,89%, Mănăstirea Humorului – 59,85%, Botoşana – 58,47%, Păltinoasa – 57,98%, Sadova – 56,48%, Vatra Moldoviţei – 56,29%, Izvoarele Sucevei – 55,52%, Cârlibaba – 54,73%, Adâncata – 54,67 şi Fundu Moldovei 54,6%. „Am câştigat cu peste 50% în 21 de localităţi. Dar au fost şi localităţi surpriză, conduse de primari PSD şi ALDE, unde am obţinut peste 50%, respectiv patru de la PSD şi două de la ALDE. Și mă refer de la PSD la Cajvana - 54,4 %, Straja – 54,3%, Dorna Candrenilor – 50,2% şi Ulma 50,1%, în timp ce localităţile conduse de primari ALDE sunt Capu Câmpului şi Bosanci, cu 50,63%”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că potrivit datelor neoficiale, PNL a câştigat în 86 din cele 114 localităţi ale judeţului. El a subliniat că PNL a câştigat toate municipiile şi oraşele, cu excepţia Fălticeniului, aici scorul fiind extrem de strâns, respectiv 28,7% pentru PSD şi 27,2% pentru PNL.

Flutur a ţinut să remarce şi victoria obţinută de PNL în municipiul Rădăuţi, unde Klaus Iohannis a obţinut 35% din voturi, Viorica Dăncilă – 19,9% şi Dan Barna – 14%.

Potrivit rezultatelor numărătorii paralele, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în municipiul Suceava, cu 35%, pe locul doi fiind Viorica Dăncilă – 18%, urmată de Dan Barna – 15%. PNL a mai câştigat alegerile în Vatra Dornei, Frasin, Broşteni, Cârlibaba, Ciocăneşti, Iacobeni, Dorna Candrenilor, Coşna, Poiana Stampei, Panaci, Șaru Dornei, Dorna Arini, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Dumbrăveni,  Grăniceşti, Frătăuţii Noi, Dorneşti, Șerbăuţi, Bălcăuţi, Siminicea, Ulma, Straja, Brodina, Putna, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Gălăneşti, Bilca, Horodnic de Sus, Marginea, Suceviţa, Solca, Gura Humorului, Dolhasca. Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, s-a impus în localităţi precum Fălticeni, Boroaia, Forăşti, Drăguşeni, Dolheşti, Valea Moldovei, Râşca, Bălăceana, Boroaia, Ciprian Porumbescu, Baia, Cornu Luncii, Crucea, Dolheşti, Drăgoieşti, Fântâna Mare, Hănţeşti, Ostra, Vadu Moldovei, Valea Moldovei, Volovăţ, Zamostea, Zvoriştea şi Voitinel.

 

Flutur după primele rezultate de la exit poll-uri: Este o mare victorie pentru România şi pentru Klaus Iohannis

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că primele rezultate după exit poll-urile prezentate la închiderea urnelor artă o mare victorie pentru România şi pentru Klaus Iohannis. Rezultatele principalelor sondaje prezentate ieri seara, la ora 21:00, au fost primite cu o imensă bucurie la sediul PNL Suceava, acolo unde erau prezenţi Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan, primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi, precum şi un număr mare de membri ai acestui partid.

Gheorghe Flutur a spus că aşa cum citeşte el rezultatele exit poll-urilor, acestea arată o mare victorie pentru Klaus Iohannis. „Un rezultat de peste 40%, chiar 42-43%, cu ce vine din Diaspora. Am început săptămâna luni foarte bine, când a trecut Guvernul liberal. O închidem astăzi, duminică, foarte bine, cu candidatul pe primul loc, el având mai mult decât Barna şi Dăncilă la un loc. Uitaţi-vă bine şi vedeţi că şi din exit poll-urile zgârcite, Klaus Iohannis are mai mult decât Dăncilă şi Barna la un loc. Şi haideţi să ne uităm de la europarlamentare. Candidatul PNL, partid care făcea 27%, face acum 42%. PSD cu Viorica Dăncilă, de la 23-24% se duce la 22% şi USR scade de asemenea, de la 24% la 16%. Asta înseamnă că un singur partid şi candidatul lui, de departe, sunt câştigătorii neţi ai acestor alegeri. Nu ne culcăm pe o ureche”, a spus Gheorghe Flutur.

El a remarcat că din primele calcule reiese faptul că toţi candidaţii de dreapta au câştigat două treimi din voturi. „Dacă adunaţi voturile de la Klaus Iohannis, cu Barna, Paleologu şi ce mai este, plus Diaspora, care în mare parte va veni tot către dreapta, se poate vedea că un preşedinte în România are un culoar de 2/3 de voturi. Asta înseamnă enorm de mult şi asta înseamnă autostradă pentru Moldova şi Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur.

 

Ion Lungu: "Am convingerea că domnul Iohannis va fi din nou preşedintele României"

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că are convingerea că preşedintele României, Klaus Iohannis, va câştiga un nou mandat. „Mai avem de trecut un tur doi. Vom face din nou campanie pentru domnul preşedinte, vom vedea exact ce strategii se stabilesc la nivel naţional şi avem toată convingerea că domnul Iohannis va fi din nou preşedinte”, a spus Ion Lungu.

 

Ioan Balan: "Este o bucurie extraordinară"

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat că primele rezultate sunt o bucurie extraordinară. „Fac parte dintr-un partid politic care a cam tot avut preşedinte. Mă bucur în seara aceasta şi mă bucură rezultatele văzute la exit poll. Cu siguranţă lucrurile vor sta mai bine în realitate decât le avem acum. Lucrul acesta mă face să fiu bucuros chiar de două ori. În judeţul Suceava Gheorghe Flutur şi-a făcut treaba în aceşti ani, preşedintele Iohannis a fost de mai multe ori, a stat de vorbă cu oamenii, a aflat despre nevoile şi problemele lor şi rezultatul îl avem acum”, a spus Ioan Balan.

 

Ioan Stan: "Opinia poporului manifestată prin vot este suverană pentru noi"

Anunţarea primelor rezultate din primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost primită cu o bucurie destul de rezervată la sediul PSD Suceava, acolo unde se aflau liderul judeţean, senatorul Ioan Stan, preşedintele organizaţiei municipale Suceava, Dan Ioan Cuşnir, precum şi mai mulţi social-democraţi. După ce primele rezultate au dat un tur doi în care liderul PSD, Viorica Dăncilă, se va confrunta cu actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, preşedintele PSD Suceava a declarat că indiferent care va fi rezultatul, „întotdeauna ne vom conforma deciziei poporului român care a fost la vot”. Ioan Stan a spus că aşteaptă rezultatele finale, adăugând că „vom securiza orice vot prin oamenii noştri în secţiile de votare, dar indiferent care va fi rezultatul, ca întotdeauna ne vom conforma deciziei poporului român care a fost la vot. Opinia poporului manifestată prin vot este suverană pentru noi. Ne pregătim pentru turul doi. Aşteptăm cu nerăbdare şi rezultatul de la Suceava să vedem cum ne poziţionăm la nivel naţional”

 

Prezenţă la urne mai slabă comparativ cu alegerile din 2014

La închiderea urnelor, prezenţa la vot în judeţul Suceava în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 43,01%, cu peste cinci procente mai puţin comparativ cu primul tur al alegerilor din urmă cu cinci ani. În 2014, prezenţa la vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 48,69%. Potrivit datelor publicate de Biroul Electoral Central, la alegerile de ieri, în judeţul Suceava au votat 259.638 de alegători. Dintre aceştia 1.167 au folosit urna mobilă, iar alţi 21.818 au fost înscrişi pe listele suplimentare. Din totalul celor care s-au prezentat la urne, cei mai mulţi au fost din mediul rural, respectiv 139.516 de alegători, în timp ce în localităţile urbane au votat 120.122 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis a câştigat alegerile din judeţul Suceava. Primele rezultate arată un tur doi Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă.
 Vizualizări articol: 3732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Iohannis a câştigat alegerile din judeţul Suceava. Primele rezultate arată un tur doi Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei