Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 264 (7265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Cancerul şi terapia shinrin yoku

Doctorul japonez Qing Li, unul din cei mai apreciaţi experţi din lume în shinrin yoku sau „îmbăierea în natură”, consideră că societatea noastră suferă în primul rând de ceea ce s-ar putea numi „tulburare de deficit de natură”.

În anul 1982, Agenţia Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului din Japonia a declarat, în mod oficial, că oamenii au nevoie de vindecarea şi cu ajutorul naturii. În 2004, doctorul Qing Li – profesor asociat la Școala Medicală Japoneză din Tokyo – împreună cu diverse agenţii guvernamentale şi organizaţii academice din Japonia au înfiinţat „Grupul de Studiu Privind Terapia cu Ajutorul Pădurii”. În prezent, în Japonia există 62 de baze atestate de terapie cu ajutorul pădurii şi între 2,5 şi 5 milioane de oameni beneficiază de această terapie. Este vorba de a fi pur şi simplu în natură, de a te conecta cu ea prin simţurile văzului, auzului, mirosului, gustului şi pipăitului.

Beneficii shinrin yoku sunt: reducerea tensiunii arteriale, diminuarea stării de stres, îmbunătăţirea sănătăţii la nivel cardiovascular şi metabolic, scăderea glicemiei, îmbunătăţirea concentrării şi memoriei, vindecarea stărilor depresive şi anxioase, îmbunătăţirea nivelului de energie, îmbunătăţirea pragurilor de durere, întărirea sistemului imunitar cu o cantitate mai mare de NK, mărirea producţiei de proteine anti-cancer, reducerea stratului adipos.

Celulele NK sunt un tip de limfocite care se mai numesc şi celule ucigaşe deoarece pot ataca şi ucide celulele infectate viral sau celulele tumorale. Ele fac asta cu ajutorul proteinelor anti-cancer: perforinele, granzimele şi granulizinele. Oamenii cu o activitate NK mare prezintă o incidenţă scăzută a bolilor precum cancerul.

În primul studiu ştiinţific întreprins în pădurea Iiyama despre îmbăierea prin natură, realizat de doctorul Qing Li şi o echipă guvernamentală de cercetători, s-a constatat că după 3 zile şi 2 nopţi petrecute în pădure activitatea celulelor NK a crescut cu 53,2%, numărul celulelor NK a crescut cu 50%, prezenţa granulizinei a crescut cu 48%, a granzimei A cu 30%, a granzimei B cu 33%, a perforinei cu 28%.

Cercetătorii niponi au vrut să ştie cu exactitate cât timp durează activitatea crescută a celulelor NK. La o diferenţă de un an au mai realizat o cercetare de 3 zile şi 2 nopţi, de data aceasta în 3 păduri diferite. Rezultatele studiului au arătat că activitatea şi numărul celulelor NK au crescut semnificativ după îmbăierea în pădure, acest efect menţinându-se aproximativ 30 de zile.

Aerul din pădure este plin de uleiuri naturale din plante numite fitoncide care fac parte din sistemul de apărare al copacilor pentru a se apăra de bacterii, insecte şi ciuperci. Cea mai mare concentraţie de fitoncide se realizează în jurul temperaturii de 30 grade Celsius. Ele joacă un rol important în mărirea semnificativă a imunităţii, în activarea celulelor NK, cât şi în creşterea numărului de proteine anti-cancer.

Aşadar, conform studiilor, shinrin yoku ajută la tratarea cancerului şi poate preveni apariţia lui sau o posibilă recidivă a bolii.

Sistemul nostru terapeutic conţine pe lângă terapia individuală la cabinet şi grupuri terapeutice, seminarii în staţiunile din munţii Durău şi Rarău, tabere în Braşov şi în insulele greceşti din marea Ionică. Seminariile au o durată de două nopţi şi trei zile, iar taberele de 7 zile. Aici noi ţinem cont de toate principiile Shinrin yoku. Această terapie are rugăciunea ca parte de început şi de sfârşit. În acest sens vă recomandăm în zona Durăului Mănăstirea Petru Vodă şi Mănăstirea Durău, pe Rarău, Mănăstirea Rarău, în Braşov, biserica Sf. Nicolae şi în Grecia, Mănăstirea Sf. Spiridon şi Mănăstirea din Paleokastritsa. Terapia, împreună cu orele de exerciţii de qigong medical şi psihologie energetică de la răsărit şi apus, aduce rezultate ce se pot menţine, doar cu un program de exerciţii la domiciliu, până la 6 luni şi, cu ajutorul grupurilor săptămânale de terapie, până la aproape un an de zile.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cancerul şi terapia shinrin yoku.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 21 voturi
Cancerul şi terapia shinrin yoku5.0521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei