Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 262 (7263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmărit în trafic

Şi-a pus prietenul să dea o declaraţie falsă poliţiştilor şi a ajuns după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Straja, a trecut 24 de ore prin arestul poliţiei şi este acum cercetat sub control judiciar, după ce a încercat să-şi convingă un prieten să declare că a condus autoturismul în locul său în timp ce era urmărit de maşina poliţiei.

Incidentul în urma căruia tânărul s-a ales cu un dosar penal s-a petrecut în cursul dimineţii de miercuri, în jurul orei 08.50, când poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au depistat şi recunoscut în trafic, pe strada Calea Bucovinei din oraş, un autoturism VW Sharan, condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Straja, care are permisul de conducere reţinut. În urma efectuării semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea spre centrul oraşului Vicovu de Sus. Acesta a fost urmărit de către echipajul de poliţie pe străzile Calea Bucovinei, Calea Cernăuţi şi apoi Primăverii, iar în momentul când a ajuns pe strada Protopop Ionel Maloş, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul autoturismului, intrând în coliziune cu un gard. Imediat după coliziune, cel de la volan a ieşit din autoturism şi s-a făcut nevăzut.

Cercetările efectuate de poliţişti în interiorul maşinii au dus la identificarea unor documente pe numele tânărului de 21 de ani. În urma interogării bazelor de date ale Poliţiei Române s-a stabilit faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce cu restricţii - suspendat. Câteva ore mai târziu, la sediul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus s-a prezentat tânărul de 21 de ani care fusese urmărit de poliţişti împreună cu un prieten adus de acesta. Tânărul le-a declarat poliţiştilor că prietenul său condusese autoturismul VW Sharan în timp ce era urmărit în trafic prin oraş, însă în timpul audierii celui adus de suspect la sediu, acesta a declarat în scris că în acea dimineaţă a fost contactat de tânărul de 21 de ani, care l-a rugat să declare în faţa anchetatorilor că în cursul dimineţii el ar fi condus autoturismul urmărit de poliţişti. Audiat în calitate de suspect, tânărul din Straja şi-a recunoscut vina.

Având în vedere faptul că în luna iunie a acestui an pe numele suspectului fusese întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dar şi din cauza comportamentului adoptat pe parcursul cercetărilor de miercuri, în aceeaşi după-amiază pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de ”conducere fără permis”, urmând ca joi să fie prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu propunerea luării unei măsuri preventive. În urma audierilor care au urmat, procurorii au luat decizia cercetării tânărului de 21 de ani sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a pus prietenul să dea o declaraţie falsă poliţiştilor şi a ajuns după gratii.
 Vizualizări articol: 2285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Şi-a pus prietenul să dea o declaraţie falsă poliţiştilor şi a ajuns după gratii2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei