Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 262 (7263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Istoria Bucovinei, pusă pe tapet la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teme din istoria Bucovinei vor fi abordate şi discutate la cea de a III-a ediţie a Simpozionului naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sala de conferinţe a Hotelului Bradul din Vatra Dornei.

Invitaţii care vor lua cuvântul sunt de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Institutul Bucovina al Academiei Române, Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi de la Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din  Cernăuţi - Ucraina şi Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei din Chişinău – Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, simpozionul naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate” este o manifestare ştiinţifică în care sunt prezentate comunicări ştiinţifice sub formă de text, imagine sau film, care abordează tematici de istorie locală şi regională.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România – Filiala Suceava.

Printre cei implicaţi în organizarea acestei manifestări se află şi membrii Asociaţiei „PRO CIVIS DORNA” Vatra Dornei, o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2016 de către profesorul de istorie Aurelian Cocoreanu împreună cu un grup de dorneni pasionaţi de istorie şi ataşaţi de valorile culturale ale zonei, activând în domeniul cultural şi ştiinţific. Scopul acestei organizaţii îl reprezintă promovarea identităţii locale şi a tradiţiilor istorice ale zonei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Istoria Bucovinei, pusă pe tapet la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Istoria Bucovinei, pusă pe tapet la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei