Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 262 (7263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Inspectorii ANAF ţin zilnic câte şase poliţişti în Vama Siret, deşi au dreptul de a opri singuri maşini pentru control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

De mai bine de un an de zile, la ieşirea din Vama Siret există un punct de supracontrol format din echipaj de la ANAF şi echipaj de poliţie, în baza unui protocol încheiat între instituţii. Echipajul mixt opreşte periodic maşini şi face controale, în special pe linia transportului de ţigări de contrabandă, a ceea ce vine suspect din Ucraina. Nu discutăm aici despre eficienţa acestor controale, deşi şi la acest capitol sunt multe de discutat. Problema de care vorbim este legată de eficienţa ţinerii atâtor oameni în acest punct de control, având în vedere problemele pe care le au de gestionat poliţiştii, în special cei rutieri, a căror prezenţă se tot cere în trafic, într-un judeţ fruntaş de ani de zile la număr de morţi în accidente rutiere.

Situaţia este oarecum hilară, având în vedere că inspectorii de la ANAF au drept de a opri maşini pentru control, cu atât mai mult în acea zonă. Aşadar, aceştia ar putea acţiona singuri în trafic ori cu sprijinul poliţiştilor de frontieră. Dacă cei de la ANAF îşi fac treaba pentru care sunt plătiţi, mulţi dintre poliţişti nu sunt deloc mulţumiţi de faptul că sunt practic blocaţi în vamă. Sunt câte doi poliţişti la echipaj, la tura de opt ore, iar asta înseamnă şase poliţişti pe zi mobilizaţi la acest punct de control. Cum mulţi dintre aceştia sunt poliţişti cu atribuţii rutiere, de la Rădăuţi, Siret sau chiar de la Suceava, de la Serviciul Rutier, este evident că prezenţa lor acolo înseamnă lipsa lor în alte puncte mult mai importante pe linie rutieră.

Poliţia Rutieră are deficit de personal, având în vedere că sunt foarte multe probleme la ordinea zilei, de genul tamponări şi accidente rutiere.

Probabil că mult mai logic ar fi ca cei de la ANAF să apeleze la poliţişti doar în situaţia în care un şofer nu ar opri la control, iar aceştia să instaureze un baraj în trafic, dacă este cazul.

Deocamdată, cert este că dispoziţia privind acest punct de control fix este în vigoare în forma inspectori ANAF plus echipaj de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Recent, la finele lunii iunie, Monitorul de Suceava semnala un caz legat de echipajul mixt din Vama Siret. Un autoturism Audi înmatriculat în străinătate a ţinut în spate, la propriu, rulând pe mijlocul drumului, un echipaj de poliţişti şi unul de la ANAF, într-o urmărire începută din Vama Siret. Era vorba de un transport de contrabandă protejat din spate de autoturismul Audi care a ţinut Poliţia şi ANAF-ul în spate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii ANAF ţin zilnic câte şase poliţişti în Vama Siret, deşi au dreptul de a opri singuri maşini pentru control.
 Vizualizări articol: 3173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Inspectorii ANAF ţin zilnic câte şase poliţişti în Vama Siret, deşi au dreptul de a opri singuri maşini pentru control2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei