Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 258 (7259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dispută

Societatea ACET, certată pentru că distruge străzile Sucevei, la avarii, fără a le mai repara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gropile care rămân pe străzile Sucevei în urma intervenţiilor ACET, de remediere a avariilor la reţeaua de apă-canalizare, fac obiectul unei puternice dispute între conducerea Primăriei Suceava şi cea a operatorului regional de apă-canalizare.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, care a prezentat o situaţie a lucrărilor de asfaltare efectuate anul acesta în municipiul Suceava – peste 100.000 de mp de covoare asfaltice şi reparaţii, a lansat şi un apel către ACET, să respecte munca efectuată şi banii sucevenilor, aducând la starea iniţială porţiunile de stradă afectate de avarii.

El a prezentat o serie de situaţii concrete, documentate cu imagini, din care se vede clar, cum pe străzi recent asfaltate, au rămas porţiuni sparte cu utilaje, pentru a se interveni în subteran, dar din urmă nu s-a mai venit cu asfalt, ci doar s-a astupat groapa cu nisip şi pietriş.

„Din păcate, în municipiul Suceava tot găsim astfel de imagini. Sunt străzi recent asfaltate, refăcute integral, se fac intervenţii de către ACET, iar în urmă este lăsat dezastru. Sunt avarii care apar la reţelele de apă-canalizare, din cauza uzurii, fac şi acestea parte din cotidian, în orice lume civilizată, dar atunci când apare o astfel de problemă, trebuie refăcută şi adus terenul la starea iniţială. Am făcut adrese către ACET, prin care am transmis clar că astfel de practici trebuie să înceteze”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, arătând mai multe fotografii cu străzi proaspăt asfaltate, cu cratere acoperite doar cu ceva pietriş, acolo unde s-a intervenit.

„Vreau să cred că după discuţiile avute cu conducerea ACET, după adresa transmisă şi semnată de către primar către ACET, a discuţiilor telefonice avute şi a acestor informaţii făcute publice, în perioada următoare, când vor fi avarii, vom fi anunţaţi la timp, iar pe lângă faptul că vor tăia asfaltul cum trebuie, îl vor şi reface. Indiferent de operatorul care intervine la o avarie – cel de apă-canal, energie termică, gaz sau energie electrică, tot el trebuie să refacă!

Preţul apei şi cel al canalizării au tot fost majorate, nu se poate spune că nu au de unde să refacă strada atunci când fac o intervenţie. Vreau ca Suceava să nu mai arate aşa, plină de gropi rămase după avarii, astfel încât nici oamenii să nu se mai arate cu degetul, că dintr-o parte se reface iar din urmă se distruge!”, a concluzionat  Lucian Harşovschi.

Disputa dintre ACET şi Primăria Suceava privind refacerea străzilor în urma intervenţiilor de remediere a avariilor este veche, ACET motivând că reţelele de apă şi canalizare sunt proprietatea municipalităţii, pe care ei doar o gestionează pentru a asigura un serviciu public, iar refacerea străzilor este tot treaba primăriei.

Pe de altă parte, legislaţia prevede „aducerea terenului la starea iniţială” la toate lucrările efectuate pe domeniul public, chiar şi pentru avariile la utilităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societatea ACET, certată pentru că distruge străzile Sucevei, la avarii, fără a le mai repara.
 Vizualizări articol: 2343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Societatea ACET, certată pentru că distruge străzile Sucevei, la avarii, fără a le mai repara5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei