Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 258 (7259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen limită

Număr extrem de mic de solicitări pentru ajutoarele de încălzire a locuinţelor, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în alţi ani depunerea de solicitări pentru acordarea ajutoarele de încălzire a locuinţelor era una dintre principalele preocupări ale sucevenilor, în pragul iernii, când se înregistrau chiar şi 6.000 de solicitări, acum, interesul este tot mai scăzut.

La trei săptămâni de la începerea distribuirii cererilor tipizate de către Primăria Suceava, direct, de la cele două sedii, dar în principal prin intermediul asociaţiilor de proprietari, numărul total al cererilor completate înregistrate era sub 100 (16 cereri pentru energie termică în sistem centralizat, 20 pentru lemne, 3 pentru energia electrică şi 24 pentru gaz metan). Asta în condiţiile în care în municipiul Suceava mai sunt 15.092 apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare, aproximativ 18.000 sunt cu centrale pe gaz metan, iar câteva mii de case sunt încălzite cu centrale pe lemne, ori cu sobe. Acestora li se mai adaugă câteva sute de locuinţe încălzite cu instalaţii de termoficare pe bază de energie electrică, ori cu alte tipuri de combustibili – petrolieri sau cărbune.

O posibilă explicaţie ar fi faptul că plafoanele de venit pentru care se acordă subvenţiile au cam rămas limitate la aceleaşi valori, în vreme ce salariul minim şi pensiile au crescut, încât numărul celor care se încadrează în prevederile legale, pentru a beneficia de subvenţii, a scăzut.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a atenţionat sucevenii că „termenul limită de depunere a subvenţiilor de încălzire a locuinţelor este 20 noiembrie, pentru cei care vor să beneficieze de facilitate din prima lună de iarnă, iar acestea se acordă pentru perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020, în funcţie de veniturile solicitanţilor compensarea pornind de la 5% şi ajungând chiar şi la 100%”.

Subvenţia acoperă costurile de încălzire în procent de 100% pentru persoanele singure, cu venit de până la 155 de lei şi ajunge până la 10% din costuri pentru cei care au venit de până la 1.082 de lei.

Ajutoarele se acordă atât pentru cei care beneficiază de energie termică în sistem centralizat cât şi pentru cei care au centrale pe gaz metan, se încălzesc pe bază de energie electrică sau cu lemne ori alte tipuri de combustibili.

Plafoanele de venit lunar au rămas aceleaşi pentru cei care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat -  686 lei în cazul familiilor şi 1082 de lei pentru persoanele singure, iar la lemne, gaz şi energie electrică a crescut de la 615 lei la 750 lei, începând cu 1 ianuarie 2019.

Solicitanţii ajutoarelor de încălzire a locuinţelor nu mai trebuie să se deplaseze la  administraţia financiară pentru adeverinţă de venituri, deoarece acum Primăria Suceava are acces la sistemul lor informatic şi le poate accesa direct.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de reşedinţă a acestora.

După completarea cererilor pentru ajutor de încălzire cu gaz metan şi vizarea acestora de către asociaţiile de proprietari, acestea vor fi înregistrate individual de către solicitanţi la sediul Primăriei Municipiului Suceava - Serviciul Asociaţii de Proprietari, pentru cei care locuiesc în zona Centru, cartierele Obcini, George Enescu, Zamca şi Mărăşeşti sau la sediul Primăriei din Burdujeni - Direcţia de Asistenţă Socială, pentru locuitorii din zonele din cartierele Burdujeni şi Itcani.
Plata ajutoarelor se efectuează la furnizorii pentru energie termică, energie electrică şi gaze naturale, după emiterea de către aceştia a facturilor.

Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, plata se face direct titularului, o singură dată, la începutul sezonului rece, pentru toate lunile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr extrem de mic de solicitări pentru ajutoarele de încălzire a locuinţelor, în Suceava.
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Număr extrem de mic de solicitări pentru ajutoarele de încălzire a locuinţelor, în Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei