Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 258 (7259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Autostrăzi cu bani europeni – tema principală a discuţiilor dintre europarlamentarul Siegfried Mureşan şi şeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absorbţia de fonduri europene pentru construirea de autostrăzi a fost principala temă a discuţiilor pe care le-a purtat europarlamentul PNL Siegfried Mureşan cu preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, şi cu ceilalţi lideri liberali locali, cu ocazia vizitei pe care eurodeputatul a efectuat-o sâmbătă, aici.

Mureşan a declarat ulterior, în conferinţă de presă, că preşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, primarii liberali Emil Boc, de la Cluj, Ilie Bolojan, de la Oradea, preşedinţii de consilii judeţene de la Sibiu, Braşov şi din alte zone ale ţării „sunt exemple vii că se pot atrage fonduri europene şi se pot construi lucruri concrete pentru oameni”. „Ce ne-a lipsit în ultimii ani a fost un guvern liberal, un guvern capabil să facă la nivel naţional lucrurile pe care preşedintele Flutur le face pentru judeţul Suceava. Avem 10,8 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 pentru mari proiecte de infrastructură, adică pentru autostrăzi, sunt bani pentru Autostrada Unirii, pentru autostrada care să lege Tg. Mureş de Iaşi, sunt bani ca să legăm Suceava de autostrada spre Bucureşti, sunt bani pentru Braşov – Comarnic, pentru Sibiu- Piteşti. Pentru toate aceste autostrăzi avem nevoie doar de două lucruri: de un guvern liberal capabil să atragă aceste fonduri şi de voci puternice de aici, de la nivel local, care să spună la Bucureşti cât de importante sunt aceste proiecte”, a afirmat Siegfried Mureşan.

Acesta a spus că exemplul lui Flutur şi al echipei sale de la Suceava trebuie multiplicat în toată Moldova pentru că existenţa autostrăzilor atrage investitori şi turişti, ceea ce duce la dezvoltare, la noi locuri de muncă şi la creşterea salariilor pentru actualii angajaţi. Potrivit lui Mureşan, „prioritatea zero” a europarlamentarilor PNL în Parlamentul European este ca şi în următorul exerciţiu financiar să fie alocate fonduri europene pentru construcţia de autostrăzi, concomitent cu   simplificarea procedurilor pentru absorbţia de fonduri europene şi cu instalarea unui guvern liberal care „va şi aduce banii şi autostrada va putea să fie construită”.

La întâlnirile pe care le-a avut cu liberalii suceveni, europarlamentarul le-a mulţumit pentru munca din campania pentru alegerile europarlamentare şi din cea pentru realegerea preşedintelui Klaus Iohannis. Siegfried Mureşan a subliniat că europarlamentarii PNL formează astăzi „cea mai puternică delegaţie pe care a avut-o vreodată un partid românesc în PE”, cu cele mai multe funcţii de conducere: preşedintele comisie de industrie, vicepreşedintele comisiei de agricultură, vicepreşedintele comisiei de mediu.

 

Flutur: „Îmi doresc ca la anul, pe vremea asta, să vin într-o emisiune cu glodul pe papuci de pe şantierul de la autostrada care să lege Suceava de Bucureşti”

La rândul său, preşedintele Gheorghe Flutur a declarat că pentru construirea autostrăzilor în Moldova ”garantul este preşedintele Klaus Iohannis”, „omul care a dus în CSAT autostrada Moldovei”. „Garant este şi Sigfried Mureşan şi toată echipa şi Rareş Bogdan şi ceilalţi colegi ai noştri de la Bruxelles. Noi facem parte din familia politică cea mai puternică, unde este şi Angela Merkel, cancelarul german, familia unde este şi preşedintele actual al Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, de la CDU şi suntem o familie politică respectată. La Bruxelles avem guvernul UE condus de un reprezentant al nostru din PPE, la Bucureşti aşteptăm instalarea guvernului liberal Ludovic Orban şi să dea Dumnezeu să iasă aşa cum ne dorim noi - Klaus Iohannis cu un scor foarte bun. Suceava sunt convins că o va face pentru că noi, cei din administraţia locală, ne dorim enorm de mult să ajungă mai mulţi bani”, a spus Flutur.

În opinia lui Flutur, astfel se vor crea condiţii ca cei plecaţi din ţară să revină şi să fie stopată migrarea tinerilor în străinătate.

Nevoia de fonduri a judeţului Suceava este foarte mare, a spus liderul liberal, enumerând rutele ocolitoare ale municipiilor şi oraşelor şi drumul expres Siret – Bucureşti. „Noi facem 10 ore de la Suceava la Bucureşti şi nu este în regulă. Avem nevoie de fonduri mai multe pentru oraşele mici, pe care trebuie să le facem centre de dezvoltare locală. Numai în felul acesta se vor întoarce sau vom stopa migrarea tinerilor în străinătate pentru că trebuie să ne gândim în viitor ce facem cu această ţară. Cine va plăti pensiile celor care trebuie să iasă la pensie. Uitaţi-vă că se nasc mai mulţi copii din Suceava în Italia şi în Spania. Demografic, noi am scăzut îngrijorător. Aceste lucruri se vor putea face dacă avem înţelepciunea să investim urgent în autostrăzi”, a afirmat Gheorghe Flutur.

El a criticat faptul că Guvernul PSD a cheltuit doar 1,8 miliarde din suma de 10,5 miliarde de euro disponibilă pentru autostrăzi, afirmând că ”au făcut împrumuturi pe care să le plătească copiii şi nepoţii noştri, dar nu au reuşit să facă autostrăzi, mai ales pe Moldova”. „Îmi doresc ca la anul, pe vremea asta, să vin într-o emisiune cu glodul pe papuci de pe şantierul de la autostrada care să lege Suceava de Bucureşti”, a mai spus preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autostrăzi cu bani europeni – tema principală a discuţiilor dintre europarlamentarul Siegfried Mureşan şi şeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur.
 Vizualizări articol: 1683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Autostrăzi cu bani europeni – tema principală a discuţiilor dintre europarlamentarul Siegfried Mureşan şi şeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei