Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 253 (7254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prea grăbiți să scape de ei

Au abandonat la marginea drumului o cățea cu pui într-o cutie pe care le apărea numele și numărul de telefon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O iubitoare de animale a găsit la marginea E 85, la intrarea în Siret, o cutie în care erau abandonați o cățea și puii acesteia, până aici povestea fiind una care se petrece destul de des, din păcate, în județul nostru. Ce face cazul ieșit din comun, cu accente comice, deși în context nu prea este nimic amuzant, este că pe cutia în care erau câinii apărea un nume complet, o adresă și numărul de telefon. Era vorba chiar de familia care abandonase la marginea drumului cățeaua și cei șase pui. Se pare că respectiva cutie fusese cândva un colet în care familia primise haine pentru copii din străinătate.

O colaboratoare a sesizat la finele săptămânii trecute Asociația de protecție a animalelor „Casa lui Patrocle” cu privire la faptul că a găsit abandonată într-o cutie o cățea cu un lanț de gât și șase pui, din care unul era călcat de o mașină, iar cinci mai erau în viață, lângă mamă. În graba de a abandona cățeaua (căreia nu i-au dat jos nici măcar lanțul de la gât), proprietarii nu au sesizat că pe acea cutie sunt trecute datele lor.

Reprezentanţii Asociației „Casa lui Patrocle” au relatat discuția avută cu un bărbat care a răspuns inițial la numărul de telefon de pe cutie și apoi cu soția sa: 

„I-am contactat, i-am surprins într-un mod neplăcut, au recunoscut, au realizat ce gafă au făcut cu numele de pe cutie și ne-au spus că se duc imediat să-i ia înapoi acasă. Noi am ajuns însă înaintea lor și i-am luat pe căței de acolo. Vă dați seama că dacă îi luau tot ei i-ar fi dus undeva mai departe, în pădure, ca să fie siguri că scapă cu siguranță de căței. Am găsit o cățea legată cu câțiva metri de lanț care-și păzea cei cinci pui, și care dădea să treacă strada către puiul deja călcat de o mașină”.

Cățeaua a fost cazată în adăpostul asociației, iar puii au fost dați în îngrijire în altă locație.

Un reprezentant al asociaţiei a mai precizat că cei din familia respectivăau mai sunat de câteva ori înapoi, însă nu le-a mai răspuns. Respectivii au spus că locuiesc la Ipotești, au mulți copii, iar mama s-a plâns celor de la asociația de protecție a animalelor că nu ar mai avea cu ce hrăni cățeii.  

Reprezentanţii asociaţiei au precizat că în mod cert lucrurile nu vor rămâne la nivelul unei mustrări la telefon în acest caz. Asociația va depune o sesizare penală la unitatea de parchet de la Rădăuți și la Poliția Siret, în care se va cere cercetarea celui care a abandonat câinii în baza Legii 205/2004, privind protecția animalelor.

Abandonarea câinilor de către cei care stau în mediul rural, de obicei în mediul urban, este una din cauzele principale pentru care încă mai sunt câini fără stăpân pe străzile din municipiul Suceava și în celelalte municipii sau orașe din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au abandonat la marginea drumului o cățea cu pui într-o cutie pe care le apărea numele și numărul de telefon.
 Vizualizări articol: 6059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Au abandonat la marginea drumului o cățea cu pui într-o cutie pe care le apărea numele și numărul de telefon4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei