Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 253 (7254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facultatea de Drept

Conferință științifică internațională, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” (USV) din municipiul Suceava a fost recent gazda Conferinței Științifice Internaționale „1919-2019 Centenary. The Great National University and its Legal Traditions”, organizată de Facultatea de Drept şi Științe Administrative, în parteneriat cu LUMEN Research Center in Social and Humanistic Sciences & LUMEN Conference Center, Iași, şi Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți, Ucraina.

Lucrările din prima zi a conferinţei s-au desfășurat la Cernăuţi, la Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych”.

În campusul USV, manifestarea științifică a debutat cu festivitatea de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa renumitului profesor universitar doctor Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, deschizător al unor noi ramuri de drept, al mediului și al urbanismului, din România. Astfel, comunitatea academică suceveană s-a îmbogățit cu un corifeu al dreptului românesc. Cu acest prilej, acesta a lansat ultimul volum, Temeiuri juridico-instituționale ale Marii Uniri.

În prima sesiune a conferinței „Marea Universitate Națională și tradițiile sale juridice”, auditoriul a avut privilegiul să asculte și alte personalități marcante ale lumii academice din domeniul dreptului din România, printre care: prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, consilier al Procurorului General al României, vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și director al publicației „Dreptul”; prof. univ. dr. DHC Alexandru Ţiclea, de la Universitatea Ecologică din București, considerat părintele dreptului muncii în România, și prof. dr. Constantin Scurtu, director al Muzeului Național Militar „Regele Ferdinand I”, filiala Constanța.

 

„Probleme dificile în dreptul fiscal”

În cadrul sesiunii a II-a – „Probleme dificile în dreptul fiscal”, în faţa unui auditoriu numeros, constituit din cadre didactice, consultanţi fiscali, experţi contabili şi avocaţi, au fost susţinute următoarele prelegeri: (Pre)texte la limita legii pentru a colecta impozite (prof. univ. dr. Radu Bufan, de la Universitatea de Vest din Timişoara), conducător de doctorat în materie de Fiscalitate, Dreptul insolvenței, Drept fiscal european, Drept fiscal și contabil, expert contabil, consultant fiscal al Camerei Consultanţilor Fiscali şi avocat membru al Baroului Timiş, fondator al IFA România; Comunicările ANAF, GDPR-ul şi drepturile contribuabililor (lector univ.dr.av. Felix Raul Hodoş, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș); Modalităţi de impozitare a dividendelor trimestriale (Dragoş Călin, directorul departamentului juridic SIF Transilvania); Noua procedură referitoare la „medierea” fiscală (conf. univ. dr. Răzvan Viorescu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava).

Organizatorii au spus că „discuţiile pe marginea lucrărilor susţinute s-au bucurat de un real succes în rândul audienței și al participanților, care au apreciat atât dezbaterile și implicarea organizatorilor, cât și atmosfera campusului USV. Toate acestea au fost desfășurate sub egida sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Școlii Bucovinene de Drept, a cărei moștenire obligă facultatea noastră să lupte pentru a se ridica la o înălțime onorantă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferință științifică internațională, la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferință științifică internațională, la Universitatea „Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei