Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 249 (7250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Insomnia IV – Ce ne recomandă medicii!

În ceea ce priveşte terapia somnului, doctorul Stephen T. Chang – specialist în qigong medical şi psihologie energetică – consideră că poziţia optimă pentru dormit este cea culcat pe spate. În cazul în care pacientul cu insomnie are coşmaruri recomandăm strângerea pumnilor în timpul somnului cu degetul mare îndoit spre mijlocul palmei şi celelalte patru degete acoperindu-l. Dacă strângem pumnii în acest mod în timp ce dormim în scurt timp scăpăm de coşmaruri.

O altă poziţie de somn la fel de bună este cea cu corpul întins pe partea dreaptă. Dacă ne întindem pe partea stângă plămânii, stomacul şi ficatul vor exercita o presiune asupra inimii. În timp, acest lucru poate perturba funcţionarea acesteia şi poate contribui la îmbolnăvirea ei. Trebuie să evităm să dormim pe burtă deoarece în această poziţie se exercită o presiune în exces asupra plămânilor, inimii şi a celorlalte organe; după o perioadă, respiraţia îşi pierde din amplitudine, devine deficitară şi deseori, din cauza poziţiei incorecte a capului şi a gâtului, apar întinderi musculare şi disconfort în zona cervicală.

Doctorul Chris Idzikowski, membru al Societăţii Regale de Medicină din Anglia, a prezentat în cadrul unei conferinţe faptul că tulburările de somn apar atunci când un anumit meridian energetic îşi pierde echilibrul. De pildă, faptul că suntem neliniştiţi noaptea, cu treziri şi adormiri repetate, indică un dezechilibru la nivelul meridianului rinichiului; dacă ne trezim frecvent mai devreme decât ne trezeam în mod normal în trecut, meridianul vezicii biliare este dezechilibrat; somnul cu vise agitate ne indică un dezechilibru al meridianului ficatului sau al meridianului inimii.

Specialist în qigong medical, el recomandă un exerciţiu de relaxare care consolidează fluxurile de energie la nivelul rinichilor: ne întindem pe spate, în pat, ridicând şi îndoind piciorul drept spre exterior astfel încât laba piciorului drept se sprijină sub genunchiul stâng. Puneţi mâna stângă cu palma în sus sub rinichiul stâng şi aşezaţi mâna dreaptă cu palma în jos peste buric. În continuare, vizualizăm că mâna stângă încălzeşte rinichiul, iar energia intră în corp dinspre mâna dreaptă prin buric şi ajunge la rinichiul stâng. Repetăm aceeaşi poziţie şi pentru partea opusă a corpului cu piciorul stâng îndoit.

Un alt specialist în terapia somnului, doctorul Nerina Ramlakhan, ne sugerează să ne transformăm dormitorul într-un spaţiu special de odihnă şi relaxare pe care să îl curăţăm de obiecte şi lucruri care nu ne induc o stare de bine. Acest loc destinat somnului trebuie să fie menţinut curat permanent, bine aerisit, patul să aibă o saltea relaxantă şi odihnitoare, şi – după cum ne recomandă şi specialiştii centrului de cercetare NASA – putem pune în cameră plante precum crinul păcii (Spathiphyllum wallisii), limba soacrei (Sansevieria trifasciata), crăciunel (Schlumbergera truncata), iederă englezească (Hedera helix). Aceste plante vor elibera oxigen noaptea, contribuind şi ele, pe lângă ceilalţi factori descrişi mai sus, la obţinerea unui somn profund.

Ca o concluzie la cele patru articole de până acum, vă îndemn să ţineţi cont de faptul că toate aceste tehnici şi informaţii trebuie combinate pentru a avea un program zilnic optim de exerciţii care să trateze cu succes insomnia acasă. Din experienţa dobândită la cabinet am ajuns la concluzia că pentru a veni cu o ofertă terapeutică completă este necesar, pe lângă lucrul acasă, şedinţele individuale, cele de terapie de grup, să vă oferim şi experienţe terapeutice de două şi respectiv şapte zile la munte şi la mare. În acest sens, organizăm periodic seminarii de două zile la munte şi tabere de qigong medical şi psihologie energetică de şapte zile în Braşov şi Grecia; astfel vindecarea se realizează mai rapid, se soluţionează chiar şi cazurile cronice, dificile, pacientul este motivat permanent de rezultatele obţinute să nu abandoneze lupta cu boala şi sănătatea dobândită se menţine cu uşurinţă în timp.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Insomnia IV – Ce ne recomandă medicii!.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 26 voturi
Insomnia IV – Ce ne recomandă medicii!5.0526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei