Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 249 (7250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

Recidivist arestat preventiv după ce a comis alte furturi, călcând în picioare controlul judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat recidivist din comuna Frătăuţii Noi a fost arestat marţi preventiv pentru 30 de zile, după ce în urmă cu câteva zile a comis două furturi, încălcând pentru a doua oară măsura controlului judiciar pe care o avea impusă pentru comiterea unui alt furt. Pentru noile fapte comise de Vasile Grumeza, de 33 de ani, din Frătăuţii Noi, pe numele său a fost emisă în urmă cu o săptămână o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după care prin decizia de marţi a judecătorilor măsura controlului judiciar a fost schimbată cu cea a arestului preventiv.

Cercetările au fost demarate de poliţişti în urmă cu câteva zile, după ce două femei din localitatea Frătăuţii Noi au sesizat comiterea a două furturi din locuinţele acestora. O primă plângere a fost înregistrată pe 10 octombrie, următoarea fiind depusă la poliţia din localitate patru zile mai târziu. Cele două au reclamat că din locuinţele acestora au fost sustrase haine, o bicicletă şi alte bunuri, în valoare de câteva mii de lei. În cursul zilei de 16 octombrie a fost dispusă schimbarea încadrărilor juridice din infracţiunea de tentativă de furt în infracţiunea de furt calificat, iar prin ordonanţa emisă în aceeaşi zi, cele două fapte au fost reunite într-un sigur dosar penal. Drept principal suspect de comiterea furturilor a fost identificat Vasile Grumeza, un bărbat de 33 de ani, din Frătăuţii Noi, cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind eliberat pe 10 aprilie 2019 din penitenciar, unde a executat o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni pentru mai multe fapte de furt calificat. Poliţiştii au constatat că în momentul comiterii faptelor de furt, acesta se afla din nou sub control judiciar pentru perioada 4 octombrie - 2 decembrie, după ce comisese un furt de bicicletă la sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, în momentul comiterii acelui furt, Grumeza se afla tot sub control judiciar, după ce la mijlocul lunii aprilie săvârşise două infracţiuni de ameninţare, una de violare de domiciliu, precum şi o infracţiune de nerespectarea unui ordin de protecţie.

În continuarea cercetărilor asupra faptelor de furt calificat, poliţiştii au propus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive a inculpatului. În urma emiterii unui mandat de aducere, Vasile Grumeza a fost prezentat marţi în faţa instanţei din Rădăuţi, în vederea schimbării măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, măsură însuşită de magistraţii rădăuţeni, care au emis un mandat de arest preventiv de 30 de zile. În urma unei contestaţii depuse de către inculpat, aceasta va fi analizată de către magistraţii unei instanţe superioare, pentru luarea unei decizii definitive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recidivist arestat preventiv după ce a comis alte furturi, călcând în picioare controlul judiciar.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Recidivist arestat preventiv după ce a comis alte furturi, călcând în picioare controlul judiciar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei