Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 246 (7247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de Consiliu Local

Aproape 1400 de burse şcolare vor fi acordate de Primăria Suceava elevilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printr-un proiect de Consiliu Local, care urmează să fie aprobat în şedinţa de joi, 24 octombrie, aproape 1400 de elevi din municipiul Suceava urmează să beneficieze de  burse deperformanţă, de merit, de studiu sau de ajutor social, în funcţie de categoria la care se încadrează.

„Sprijinim şcoala suceveană! Suma prevăzută în bugetul anului 2019 pentru acordarea burselor şcolare este de 570.000 lei. Cuantumul burselor stabilite prin hotărâre de guvern este de 100 lei bursa de performanţă, 80 lei bursa de merit, 60 lei bursa de studiu, 60 lei bursa socială. În urma centralizării situaţiilor primite de la unităţile şcolare, urmează să fie acordate, în total, 1.377 de burse şcolare”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, iniţiator al proiectului de hotărâre.

Cele mai multe burse care vor fi acordate sunt cele de merit -  1.227, în vreme ce la burse de performanţă se încadrează 45 de elevi, la cele de studiu – 5, iar la ajutor social – 100.

De obicei, aceste burse se acordau în prima jumătate a anului, ele fiind pentru anul şcolar, nu cel calendaristic, numai că, în conformitate cu prevederile legale, valoarea acestora se actualizează anual, prin decizie de Guvern.

Mult aşteptata Hotărâre de Guvern a fost luată abia în septembrie 2019, abia acum putând fi aplicată.

Bursele de performanţă se acordă elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şi concursuri şcolare la nivel naţional, bursele de merit celor cu rezultate similare, dar la nivel judeţean, bursele de studiu sunt destinate elevilor care provin din familii cu venituri mici, iar cele de ajutor social celor care fac parte din categorii sociale defavorizate (orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate, precum şi celor cu situaţii materiale grele).

Bursele se acordă pe perioada cursurilor, în funcţie de frecvenţă, excepţie făcând bursele de ajutor social, care se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare, în limita fondurilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1400 de burse şcolare vor fi acordate de Primăria Suceava elevilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 1400 de burse şcolare vor fi acordate de Primăria Suceava elevilor suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei