Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 246 (7247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Rîmbu rămâne la conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava, deşi a fost cotat ca favorit la Ministerul Sănătăţii în propunerea PNL pentru noul Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, rămâne la conducerea instituţiei medicale, chiar dacă Raportul privind posibilii candidaţi nominalizaţi, din 16 octombrie 2019, al celebrei companii de consultanţă integrată de afaceri publice McGuire Woods Consulting, l-a indicat ca „favorit” pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, faţă de consilierul municipal bucureştean Cătălin Deaconescu, medicul clujean Vasile Stamatian şi medicul maramureşean Viorica Cherecheş.

Rîmbu s-a declarat onorat că a fost considerat potenţial candidat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, dar a apreciat că are încă de lucru la Spitalul de Urgenţă din Suceava pentru a finaliza proiectele pe care le are pentru instituţia medicală. De asemenea, el a spus că a aflat din presă despre onoranta propunere, pe care a considerat-o „o recunoaştere a muncii la spital”.

Rîmbu a mai afirmat că le mulţumeşte tuturor celor care l-au propus şi l-au susţinut pentru această onorantă funcţie, însă decizia sa fermă este să ducă mai departe modernizarea spitalului sucevean în calitate de manager. "Rămân să-mi continui proiectele pentru Spitalul de Urgenţă Suceava şi pentru suceveni", a precizat managerul Rîmbu.

Totodată, acesta a spus că l-au bucurat numeroasele mesaje prin care i s-a cerut să rămână manager la spital, mai ales cele venite din partea personalului medical, deşi acesta a fost direct vizat de măsurile ferme de disciplină şi etică profesională adoptate în cei 10 ani de când conduce spitalul.

Vasile Rîmbu s-a arătat plăcut surprins şi de reacţiile pozitive exprimate pe reţelele de socializare după ce şi-a anunţat decizia de a rămâne aici, precum şi de un mesaj postat de scriitoarea Ana Manon Piţu pe o reţea de socializare, despre care a aflat de la unul dintre medicii din spital.   

 

„Nu există bine pe care să-l pot întoarce omului ăstuia, pe măsura binelui făcut copilului meu”

 

„În loc de scrisoare deschisă/ Domnului Vasile Rîmbu, manager al Spitalului "Sf. Ioan cel Nou",

Suceava/ Sunt datoare multor oameni, dar, astăzi, mai ales unuia. În dreptul căruia, pentru că e posibila propunere pentru Ministerul Sănătăţii, circulă un film care vrea să-i amputeze munca şi să-l eticheteze definitiv.

Omul ăsta a metamorfozat Spitalul "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava în navă spaţială. Şi a ridicat de la ZERO o policlinică în 10 luni. Mie mi-a luat vreo 8 ani să ridic o casă.

Sunt datoare multora, dar omului ăstuia mai ales. Pentru că a înfiinţat şi a dotat acum aproape 3 ani Secţia de Neurologie Pediatrică. Pentru care a adus un medic extraordinar, cu o specializare rarisimă în România, şi pe care a dotat-o cu aparatură mai ceva decât în spitalele universitare. Aici, în Moldova.

Nu fac politică. Doar îi sunt datoare omului ăstuia. Care nici nu ştie că exist. Care nici nu cred că face parte din vreun partid.

Pentru fiecare dată când nu a mai trebuit să alerg cu copilul în braţe la Bucureşti, între spitale, la Cluj, între alte spitale. Şi "dăţi" au fost multe. Iar eu - nu singurul părinte disperat.

Pentru spitalul ăsta "ca afară", cu secţia asta neverosimilă, cu medicul ăla extraterestru, pentru toate care nu m-au costat un ban pe mine, care aş fi dat dincolo de tot numai să-i fie bine copilului - sunt datoare.

Unui om care face, dar e prost vorbitor în public, având trac în faţa microfoanelor şi accent de pe aici, că de aici e.

Nu există bine pe care să-l pot întoarce omului ăstuia, pe măsura binelui făcut copilului meu”, a scris scriitoarea Ana Manon Piţu pe pagina ei de Facebook.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu rămâne la conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava, deşi a fost cotat ca favorit la Ministerul Sănătăţii în propunerea PNL pentru noul Guvern.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rîmbu rămâne la conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava, deşi a fost cotat ca favorit la Ministerul Sănătăţii în propunerea PNL pentru noul Guvern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei