Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 238 (7239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din motive personale

Şeful Ocolului Silvic Moldoviţa, Georgel Zlei, şi-a dat demisia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalul personaj vizat de o investigaţie a jurnaliştilor de la Recorder referitoare la tăieri ilegale de masă lemnoasă în zona Moldoviţa, şeful de ocol Georgel Zlei, şi-a dat demisia.

Aparent, solicitarea sa, de a renunţa la funcţia de conducere, nu are nici o legătură cu materialul video în care apare şi în care nu i se aduc acuzaţii directe, explicaţia demisiei fiind „din motive personale”. Principala acuzaţie formulată de cei de la Recorder este că în cadrul ocolului silvic menţionat s-au marcat arbori sănătoşi spre tăiere, pe lângă cei bolnavi, care trebuiau să fie exploataţi de firma care a câştigat licitaţia, astfel încât câştigurile acesteia să fie mai mari.

Georgel Zlei a mai fost şef la Ocolul Silvic Tomnatic şi Ocolul Silvic Cârlibaba.

„Am acceptat demisia sa din funcţia de şef al Ocolului Silvic Moldoviţa, unde urmează să numim vineri o nouă persoană la conducere. Asta nu înseamnă că el nu mai face parte din personalul silvic, deoarece va fi distribuit pe un post vacant, în conformitate cu pregătirea sa profesională”, a spus şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

 

Camere video de supraveghere pe drumurile forestiere

Şeful silvicultorilor suceveni a anunţat şi o serie de măsuri suplimentare, care descurajează practicile ilegale de exploatare a masei lemnoase, atât la Moldoviţa, cât şi în alte zone vulnerabile, unde au fost semnalate posibile abuzuri ale firmelor care se ocupă de exploatarea arborilor.

„Vom monta camere video de supraveghere, aşa cum avem deja şi la alte ocoale ale Direcţiei Silvice Suceava, pe drumurile forestiere din Moldoviţa, dar şi din alte zone vulnerabile, pentru a creşte gradul de siguranţă privind exploatarea masei lemnoase”, a mai declarat Sorin Ciobanu.

Principala practică abuzivă care este descurajată astfel este cea de efectuare a două transporturi pe acelaşi aviz, cum adeseori s-a depistat în trafic, în timpul controalelor efectuate de Garda Forestieră, în colaborare cu alte instituţii de control.

Măsura, solicitată şi de activiştii de mediu, este bine-venită, dar greu de pus în aplicare peste tot, în condiţiile în care reţeaua de drumuri forestiere este aproape la fel de amplă precum cea a drumurilor naţionale şi ar necesita o armată de oameni numai pentru a viziona zilnic imaginile transmise de camere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Ocolului Silvic Moldoviţa, Georgel Zlei, şi-a dat demisia.
 Vizualizări articol: 1836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şeful Ocolului Silvic Moldoviţa, Georgel Zlei, şi-a dat demisia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei