Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 238 (7239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tabla furată de la Biserica în construcţie „Buna Vestire” din Şcheia, recuperată după 10 percheziţii. Patru suspecţi reţinuţi

Vineri, 11 Octombrie 2019 (16:44:09)

Update:

 

În urma perchezițiilor care au avut loc la Cajvana, Marginea, Voitinel și Solca, au fost ridicați și puși sub acuzare următorii suspecți: Vasile Telehoi, în vârstă de 42 de ani, din orașul Cajvana, Ștefan Bodale, Adrian Olărean, în vârstă de 24 de ani, din comuna Marginea și Nicolai-Doru Begean, de 32 de ani, din comuna Voitinel.

Cei patru au fost reținuți 24 de ore, iar ieri procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat arestarea celor patru. Judecătoria Suceava a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor patru, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 

Furtul cu prejudiciu foarte mare comis în noaptea de 18 spre 19 septembrie de la Biserica în construcţie „Buna Vestire”, aflată în zona de coborâre dinspre Calea Obcinilor spre Șcheia, pe partea stângă, de unde hoţii au furat peste două tone de tablă din cupru, s-a soldat cu reţinerea a patru suspecţi după o amplă acţiune a poliţiştilor, în cadrul căreia s-au efectuat 10 percheziţii.

Percheziţiile au avut loc joi, 10 octombrie, când poliţiştii Serviciilor Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice şi Criminalistic, împreună cu lucrătorii poliţiilor Rădăuţi şi Solca şi sprijiniţi de Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, au descins la imobilele locuite şi utilizate de un bărbat de 42 de ani, din oraşul Cajvana, doi bărbaţi de 24 de ani, ambii din comuna Marginea, un bărbat de 32 de ani, din comuna Voitinel, precum şi la imobilele altor patru persoane situate în localităţile Cajvana, Solca, Marginea şi Voitinel.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate bunurile sustrase, respectiv 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ 2 tone, şi 25 de unelte electrice.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de patru suspecţi, respectiv bărbatul de 42 de ani din oraşul Cajvana, cei doi bărbaţi de 24 de ani din comuna Marginea şi bărbatul de 32 de ani din comuna Voitinel, pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.

„Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând ca vineri să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, au fost indisponibilizate pentru cercetări două autovehicule utilizate de către autori la comiterea faptei”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În noaptea de 18-19 septembrie, hoţii au pătruns în biserică după miezul nopţii, au dat jos colile de tablă şi le-au urcat într-o autoutilitară cu care au intrat în curtea bisericii.

A doua zi dimineaţă, preoţii din familia Mihoc au fost anunţaţi de furt. Paguba este foarte mare, prejudiciul fiind estimat la 130.000 de lei.

Primele cercetări au fost derulate de poliţiştii de la Șcheia, după care ancheta a fost preluată de ofiţerii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava.

Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” este situată pe teritoriul satului Sf. Ilie, comuna Șcheia, autorizarea de construcţie a bisericii mari fiind emisă în 2015. Biserica este ridicată, iar în această perioadă se lucrează la acoperiş.

Preotul paroh este Dimitrie Mihoc, iar în curte se află şi o biserică mai mică, construită mai demult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabla furată de la Biserica în construcţie „Buna Vestire” din Şcheia, recuperată după 10 percheziţii. Patru suspecţi reţinuţi.
 Vizualizări articol: 4736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tabla furată de la Biserica în construcţie „Buna Vestire” din Şcheia, recuperată după 10 percheziţii. Patru suspecţi reţinuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei