Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 238 (7239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În anul 2019

Aproape 2.500 de suceveni din Marea Britanie au solicitat pașapoarte la misiunile diplomatice române din Londra, Edinburgh și Manchester

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană îi face pe sucevenii care lucrează în Regatul Unit să opteze pentru pașaport, în locul cărții de identitate, ca document de călătorie, după Brexit, pentru mai multă siguranță. Numai în cursul acestui an, la misiunile diplomatice ale României din Londra, Edinburgh și Manchester sucevenii au depus  2.439 de cereri de pașapoarte, conform datelor furnizate de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi. Numărul solicitărilor este cu 223 mai mare față de cel de anul trecut, când au fost 2.216 cereri.

În perioada 1 ianuarie - 24 septembrie a.c., la Serviciul de Pașapoarte Suceava s-au înregistrat 53.704 cereri de pașapoarte la ghișeu, dintre care pentru pașapoarte electronice au fost 47.428 de cereri și pentru pașapoarte temporare, 6.276 de cereri. Alte 11.264 de solicitări au fost verificate și aprobate în ambasadele României din străinătate.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul cererilor la ghișeu a scăzut cu 3.073, dar a crescut cu 2.314 numărul de cereri la ambasade, ceea ce arată că sucevenii nu mai vin special în țară pentru a-și face pașaport, ci preferă să se adreseze ambasadelor României din statele în care lucrează. A scăzut, de asemenea, numărul cererilor de pașapoarte temporare și a crescut cu 10.903 numărul de cereri de pașapoarte electronice, la care timpul de lucru în ghișeu este mai mare deoarece, în plus față de cele temporare, pentru acestea se preiau amprente.

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că pentru depunerea cererilor de pașaport, la serviciul de profil se eliberează zilnic 160 de bonuri cu număr de ordine și interval orar. Există și posibilitatea programărilor online, pe www.epasapoarte.ro, unde programările se fac în această perioadă de la o zi la alta, câte 80 de programări/zi. De pe aceeași adresă se poate verifica stadiul de soluționare a cererii de eliberare a pașaportului electronic prin accesarea opțiunii Status pașaport. Aici se introduc data cererii și ultimele nouă cifre din codul numeric personal sau numărul cererii de eliberare a pașaportului. Termenul de eliberare a pașaportului este de 10 zile lucrătoare, dar există posibilitatea ca pașaportul să fie expediat de Direcția Generală de Pașapoarte și să se găsească la ghișeul serviciului unde s-a solicitat eliberarea înaintea termenului comunicat pe tichetul înmânat la depunerea cererii, a mai spus prefectul Mirela Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.500 de suceveni din Marea Britanie au solicitat pașapoarte la misiunile diplomatice române din Londra, Edinburgh și Manchester.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 2.500 de suceveni din Marea Britanie au solicitat pașapoarte la misiunile diplomatice române din Londra, Edinburgh și Manchester0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei