Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 236 (7237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opțiune

Proba practică pentru permisul auto - în noiembrie la Suceava, ianuarie 2020 la Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidații pentru obținerea permisului auto care au urmat cursurile școlilor de șoferi în orașele Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc preferă să dea proba practică în orașele lor în ianuarie 2020, decât să se înscrie să dea examenul la Suceava, cu o lună și jumătate-două mai devreme. Prin urmare, cunoașterea mai bună a traseului și obișnuința sunt mai importante pentru candidați, decât susținerea examenului într-un timp mai scurt. Cea mai apropiată dată pentru programare la proba practică era, ieri, conform prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, 15 noiembrie a.c. la centrul de examinare Suceava, 9 ianuarie 2020 la Câmpulung Moldovenesc, 6 ianuarie 2020 la Fălticeni și 7 ianuarie 2020 la Rădăuți, pentru obținerea permisului de conducere categoria B. La categoria C, programările la Suceava erau, ieri, la 26 noiembrie a.c., 9 ianuarie 2019 la Câmpulung Moldovenesc, 17 decembrie a.c. la Fălticeni și 7 ianuarie 2020 la Răduți. Pentru categoria D candidații se pot programa pentru 15 octombrie a.c. la Suceava, 4 decembrie la Câmpulung Moldovenesc, 19 noiembrie a.c. la Fălticeni și 7 noiembrie la Rădăuți.

Programările pentru înregistrarea dosarului de examinare se puteau face pentru 9 octombrie a.c.. 

Aceeași dată era ieri și pentru programarea la numere provizorii, transcriere/ înmatriculare definitivă, radiere și preschimbarea permisului de conducere.

 

De la 1 octombrie a.c., jandarmii care asigurau ordinea publică la Permise și Înmatriculări au fost retrași

Din datele furnizate de prefectul Mirela Adomnicăi se constată că se menține decalajul între momentul promovării examenului teoretic și susținerea probei practice, mai ales în cazul candidaților examinați în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni, însă acesta a scăzut substanțial față de momentul anterior introducerii sistemului de programări online, când decalajul ajungea și la 7-8 luni.

În județul Suceava, activităţiile pe linie de permise şi înmatriculări auto se desfăşoară în baza  programărilor online. În luna decembrie a anului 2017, prefectul Mirela Adomnicăi a instituit la Serviciul Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise sistemul rezervărilor online, ca măsură de deblocare a acestui serviciu și de combatere a samsarilor care traficau rezervări pentru înmatricularea vehiculelor.

În ceea ce privește proba practică pentru obținerea permisului auto, deși prefectul a decis, prin ordin, ca din februarie 2018 acest examen să fie susținut doar în municipiul Suceava, ulterior a renunțat la această măsură, în urma protestelor reprezentanților școlilor de șoferi. A rămas astfel la latitudinea candidaților, dacă se înscriu la examenul practic în Suceava sau în Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți sau Fălticeni.

Optimizarea activității a dus și la retragerea, de la 1 octombrie a.c., a jandarmilor care asigurau măsurile de ordine publică la Serviciul Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise. Adjunctul Inspectoratului Județean de Jandarmi, col. Iulian Iacob, a declarat, ieri, că acest serviciu a fost asigurat de jandarmi din data de 1 februarie 2017, dar odată cu informatizarea sistemului de programări au dispărut și momentele de tensiune între solicitanți și funcționari și în rândul celor care își așteptau rândul la ghișeu, astfel că prezența jandarmilor nu a mai fost necesară. Militarii au revenit la posturile lor din Detașamentul mobil, la asigurarea ordinii publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proba practică pentru permisul auto - în noiembrie la Suceava, ianuarie 2020 la Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung.
 Vizualizări articol: 3175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Proba practică pentru permisul auto - în noiembrie la Suceava, ianuarie 2020 la Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei