Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 236 (7237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri concrete

Proiectele prin care liberalii vor să scoată Moldova din starea de subdezvoltare actuală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a anunţat că partidul pe care îl reprezintă are pregătite proiecte concrete pentru dezvoltarea celei mai mari regiuni a ţării şi, din păcate, cea mai săracă: Moldova. Trei axe prioritare au fost prezentate de parlamentarul sucevean, care susţine că prin implementarea acestora Moldova are o şansă să iasă din starea actuală.

„Vom demara construirea, în termene record, a infrastructurii de transport rutier și feroviar. Sunt trei proiecte pe care le așteptăm de zeci de ani: Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei și calea ferată Siret – Suceava – București. Acestea sunt primele noastre priorități. Conectând Moldova la București și la Vestul Europei, dăm șansă unei creșteri economice puternice și pentru regiunea noastră. Luați exemplul autostrăzii Cernavodă-Constanța. După ce a fost construită de Emil Boc, iar apoi inaugurată parțial în 2011 și integral în anul 2012, PIB-ul județului Constanța a crescut de 2-3 ori mai repede decât PIB-ul național. Asta vrem și noi pentru Moldova”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal susţine că prioritară este şi atragerea marilor investiții private în regiune, astfel încât numărul locurilor de muncă plătite cu salarii bune să crească şi în acest fel să fie stopat exodul tinerilor spre Occident.

„O a treia prioritate o reprezintă canalizarea tuturor fondurilor europene gratuite către proiecte de dezvoltare locală: modernizarea tuturor școlilor, modernizarea și dotarea tuturor unităților sanitare, extinderea rețelelor de utilități – apă, canalizare, gaze naturale și comunicații – în toate localitățile rurale și urbane din Moldova. Este atât de simplu, însă pentru a pune în aplicare aceste măsuri România are nevoie de un guvern competent, de o echipă de profesioniști, pe care numai PNL poate să le ofere țării”, a conchis Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean este convins că prin implementarea celor trei proiecte decalajul dintre Moldova şi celelalte regiuni dezvoltate ale României se va reduce semnificativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele prin care liberalii vor să scoată Moldova din starea de subdezvoltare actuală.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Proiectele prin care liberalii vor să scoată Moldova din starea de subdezvoltare actuală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei