Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 222 (7223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie

Tineri problemă din Dorna, cu antecedente penale, implicați într-un nou scandal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Vatra Dornei au pus în aplicare, în cadrul unei razii, șase mandate de percheziție, fiind vizați mai mulți tineri care au fost implicați într-o bătaie petrecută în urmă cu ceva mai mult de o săptămână într-un local din municipiul stațiune.

Patru dintre tineri au fost reținuți în arestul poliției județene, pentru 24 de ore.

Cei care sunt în mijlocul unui nou scandal sunt deja cunoștințe vechi ale polițiștilor dorneni, deși sunt încă tineri, având între 20 și 30 de ani.  Cei care s-au bătut fac parte din două tabere, în ambele găsindu-se tineri certați cu legea.

 

Condamnat pentru violarea fostei prietene, o fată de 15 ani 

Pe lista celor puși sub acuzare în noul dosar, de loviri sau alte violențe și reținuți în arest în cursul zilei de joi, 19 septembrie, se află Petrică Mariane Roșca, eliberat din penitenciar după ce a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru viol asupra fostei prietene, o fată de numai 15 ani. 

În iulie 2016, fata a mers la o prietenă cu care discuta în momentul în care peste ele a intrat Roşca, individ cu care minora a avut anterior o relaţie de concubinaj. Bărbatul a forţat-o pe minoră să îl însoţească în zona unui platou din apropierea Staţiei CFR Vatra Dornei, unde, prin ameninţări şi acte de violenţă, lovind-o peste faţă şi corp cu palmele, a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu el. După ce a fost abandonată de agresor, fata s-a adresat unui bărbat care se afla în apropiere şi i-a cerut ajutorul. Speriat de modul cum arăta minora, bărbatul a sesizat imediat o patrulă de jandarmi, iar mai apoi cazul a fost preluat de poliţiştii dorneni.

Fata a fost examinată şi de un medic legist, care a confirmat violul.

 

Autor de tâlhărie calificată

Un alt tânăr dornean reținut la finele săptămânii trecute este Mihai Alex Gheorghiu, implicat în  mai multe fapte cu violență.

În mai 2017, Mihai Alex Gheorghiu a fost arestat preventiv pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

La acea vreme, Mihai Alex Gheorghiu, de 19 ani, și Andrei Petru Tocaciu, de 25 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, cunoscuți cu antecedente penale, se aflau într-un club din municipiul stațiune, unde au consumat alcool cu un tânăr în vârstă de 21 de ani, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor. Acesta din urmă a acceptat să le dea de băut celor doi, deși nu îi cunoștea dinainte, după care a vrut să plece acasă.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că el a fost urmărit de cei doi tineri, care l-au ajuns în dreptul fântânii dezafectate de pe strada pietonală din centrul municipiului Vatra Dornei şi l-au lovit din spate cu pumnii. Tânărul a fugit spre zona centrală, iar în apropierea unui restaurant a fost ajuns din nou din urmă de cei doi agresori, care l-au lovit iar, cerându-i banii pe care îi avea asupra sa. În timpul agresiunii, cei doi indivizi i-au sustras victimei un portofel aflat în buzunarul din spate al pantalonilor, iar din interiorul acestuia suma de 180 de lei. În urma examinărilor medico-legale s-a stabilit că tânărul a necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

 

Liberi după 24 de ore de arest, sub control judiciar

Al treilea tânăr pus sub acuzare în noul dosar este Alexandru Andrei Baicu, anchetat pentru furturi, iar în trecut și pentru că a cerut taxe de protecție unor elevi, în timp ce al patrulea reținut pentru recentul scandal este Alexandru Berculean.

Cei patru au fost reținuți în arest până în dimineața zilei de vineri, 20 septembrie, după care au fost puși în libertate, sub control judiciar.

Prin această acțiune, comanda Poliției Vatra Dornei a încercat să transmită fermitate în aplicarea legii, iar prin punerea celor patru sub control judiciar va exista un control mai strict asupra lor.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri problemă din Dorna, cu antecedente penale, implicați într-un nou scandal.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri problemă din Dorna, cu antecedente penale, implicați într-un nou scandal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei