Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 222 (7223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fără Dumnezeu

Furt cu prejudiciu mare dintr-o biserică din Suceava: hoții au dat jos de pe schele peste două tone de tablă pentru acoperiș

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un furt cu un mod de operare complex și cu prejudiciu foarte mare a fost comis din Biserica în construcție „Buna Vestire”, aflată în zona de coborâre dinspre Calea Obcinilor spre Șcheia, pe partea stângă. În noaptea de 18 spre 19  septembrie, din incinta bisericii hoții au furat peste două tone de tablă din cupru care era pregătită pentru a fi montată pe acoperiș. Tabla era urcată pe o schelă din interiorul bisericii.

Hoții au pătruns în biserică după miezul nopții, au dat jos colile de tablă și le-au urcat într-o autoutilitară cu care au intrat în curtea bisericii. Având în vedere cum au operat, de la cum au dat jos tabla și cum au transportat-o, este evident că a fost vorba de mai mulți autori, care au știut bine ce fac și au avut un plan bine pus la punct. Nu este deloc exclus ca aceștia să fi avut și informații destul de clare despre ce este de furat din biserică înainte de a acționa.

 Din informațiile noastre, autorii au acționat cu două mașini, una cu rol de antemergător, urmată de cea care a transportat tabla.

A doua zi dimineață, preoții din familia Mihoc au fost anunțați de furt. Paguba este foarte mare, prejudiciul fiind estimat la 130.000 de lei.

Primele cercetări au fost derulate de polițiștii de la Șcheia, după care ancheta a fost preluată de ofițerii de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava. Se pare că anchetatorii au o serie de date despre traseul mașinilor care au fost la locul faptei.

Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” este situată pe teritoriul satului Sf. Ilie, comuna Șcheia, autorizația de construcție a bisericii mari fiind emisă în 2015. Biserica este ridicată, iar în această perioadă se lucrează la acoperiș.

Preotul paroh este Dimitrie Mihoc, iar în curte se află și o biserică mai mică, construită mai demult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furt cu prejudiciu mare dintr-o biserică din Suceava: hoții au dat jos de pe schele peste două tone de tablă pentru acoperiș.
 Vizualizări articol: 2654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Furt cu prejudiciu mare dintr-o biserică din Suceava: hoții au dat jos de pe schele peste două tone de tablă pentru acoperiș5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei