Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 222 (7223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Mihalescul: „Prea multe investiții realizate din bani publici sunt fie inutile, fie stau închise din incompetență sau din interese obscure”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul afirmă, într-un comunicat de presă, că neîncrederea românilor în autoritățile statului provine, în primul rând, din modul în care unii înțeleg să risipească resursele publice pentru investiții de care cetățenii ori nu beneficiază, ori nu pot să se bucure pentru că acestea nu ajută nimănui. „Cu siguranță cea mai mare nemulțumire a românilor este cea legată de modul în care sunt cheltuiți banii luați din buzunarul lor prin impozite și taxe. Din salariu i se iau românului impozite și contribuții, când merge la magazin plătește TVA, când cumpără benzină plătește accize, și dacă are o casă, un teren sau o mașină, plătește impozite și taxe locale. Acestea sunt peste tot în viața românilor, iar ei nu văd aproape nimic concret construit din banii plătiți. Uneori, când se construiește câte ceva, se fac lucrări de mântuială. Alteori, întâi se taie și apoi se măsoară, adică se fac construcții perfect inutile, care nu servesc nimănui. Acolo unde chiar este absolută nevoie de investiții, o școală, un spital, oamenii așteaptă și de 30 de ani să vină minunea, iar primarul sau guvernul să le afle problemele”, a afirmat parlamentarul sucevean.

 

Mihalescul: "Au fost achiziționate bariere și aparate de taxat pentru parcare publică, însă nu au fost date în folosință"

Deputatul liberal mai spune că există și situații inexplicabile unde se poate bănui că investițiile făcute din banii oamenilor nu sunt puse la dispoziția acestora fie din incompetență, fie din complicități sau din interese obscure. Parlamentarul exemplifică cu situația din centrul municipiului Rădăuți unde au fost achiziționate bariere și aparate de taxat pentru parcare publică, însă nu au fost date în folosință, chiar dacă un angajat al primăriei taxează mașinile parcate acolo. Dumitru Mihalescul a precizat: „Cum să nu fie oamenii furioși atâta vreme cât municipiul Rădăuți nu a reușit să atragă fonduri europene pentru modernizare decât puțin peste 15.000 de euro, iar cetățenii nu au acces la investițiile făcute din bani românești? Mi-aș dori ca primarul municipiului să țină cont de toate avertizările mele, inclusiv asupra modului în care decide amplasarea târgurilor în oraș. Ar fi bine ca domnia sa să fie mai apropiat de problemele oamenilor și, după un mandat de primar, să lase în urma sa ceva bine făcut”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul: „Prea multe investiții realizate din bani publici sunt fie inutile, fie stau închise din incompetență sau din interese obscure”.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mihalescul: „Prea multe investiții realizate din bani publici sunt fie inutile, fie stau închise din incompetență sau din interese obscure”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei