Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 193 (7194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Accident

Tren de marfă deraiat pe podul CFR de la Dorneşti. Trenurile de Putna, anulate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tren de marfă a deraiat, luni, în jurul orei 14,00, pe sectorul de cale ferată Dornești - Rădăuți, mai precis pe podul de peste apa Sucevei de la Dorneşti. Trenul transporta pal, iar patru vagoane au deraiat pe pod.  Este un pod pe care se circula cu restricții mari, tocmai din cauza stării proaste a infrastructurii. 

Nu s-au înregistrat victime, iar mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Situaţia de la faţa locului este foarte complicată. Unul dintre vagoanele încărcate cu pal a fost la un pas de a se prăbuși peste pod, în albia râului Suceava. Acest accident afectează grav circulația trenurilor Suceava-Putna, care au fost suspendate imediat după accident.

Conform unui comunicat al CFR Marfă, incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.15. Au deraiat primele patru vagoane dintr-un convoi de manevră care circula dinspre Rădăuți spre stația Dornești. Din cele 4 vagoane deraiate, a doilea vagon era răsturnat la 45% spre interiorul curbei liniei de cale ferată.

„Convoiul era format din 25 vagoane Rils încărcate cu pal pentru export, iar revizia vagoanelor era efectuată la termen. Din cauza condițiilor dificile ale zonei, în prezent se caută soluții pentru a se interveni în vederea ridicării materialului rulant și pentru redeschiderea liniei în condiții de siguranță a circulației”, se arăta aseară în comunicatul CFR Marfă.

Din primele constatări de la faţa locului a rezultat că vagoanele deraiate vor trebui mai întâi descărcate pentru a se putea încerca scoaterea lor din gabaritul căii ferate. Numai această operaţiune de descărcare se estimează a dura în jur de patru zile. Următorul pas va fi analiza stării infrastructurii, însă primele date arătau că ar fi vorba de aproximativ 80 de metri de cale ferată distrusă. O altă problemă este legată şi se starea podului de cale ferată. În aceste condiţii, este destul de clar că sectorul de cale ferată Dorneşti-Putna va fi închis o perioadă destul de îndelungată. Deşi nu s-a comunicat încă ceva oficial, se pare că se va încerca o transbordare auto între Putna şi Dorneşti, urmând ca trenul să se deplaseze doar de la Dorneşti spre Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tren de marfă deraiat pe podul CFR de la Dorneşti. Trenurile de Putna, anulate.
 Vizualizări articol: 2245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tren de marfă deraiat pe podul CFR de la Dorneşti. Trenurile de Putna, anulate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei