Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 193 (7194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În luna Diasporei

Investiție de 1,5 milioane de euro inaugurată la Pătrăuți de un sucevean din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ambiția unei familii din Cajvana, ai cărei membri sunt plecați la muncă în Italia, de foarte mulți ani, s-a materializat luni, 19 august, prin inaugurarea unei investiții de peste 1,5 milioane de euro, acasă, în România de care sunt legați sufletește, chiar dacă viața i-a purtat la mii de kilometri depărtare.

Cea mai nouă stație Rompetrol din județul Suceava este deschisă începând de ieri pe marginea drumului E85, la intrare în Pătrăuți, unde a fost reamenajat un complex modern, cu servicii de calitate - magazin, restaurant, spălătorie auto complet automatizată și o generoasă parcare de tiruri. Pe lângă banii pe care îi aduce la bugetul comunei, din taxe și impozite, investiția a generat și un număr important de locuri de muncă, bine plătite, pentru cei din comunitatea locală.

 

Sucevean cu o investiție de peste 3 milioane de euro în Italia

Investiția de peste 1,5 milioane de euro este făcută de către SC. Euro Vasilaș SRL, societate condusă de către Grigore Vasilaș, un sucevean în vârstă de 35 de ani, născut la Cajvana, care, împreună cu frații săi, Gabi și Toader, a dezvoltat în Italia o afacere prosperă, cu rezultate de-a dreptul impresionante.

Plecat în Italia în urmă cu aproape 20 de ani, unde a început să lucreze ca șofer de camion, Grigore Vasilaș deține în prezent peste 110 camioane și o companie cu 115 angajați, al cărei sediu se află în apropiere de Milano, pe aproximativ 15.000 mp teren, cu o hală de 1000 mp, investiția făcută fiind de 3 milioane de euro.

„Acum dorește să-și extindă o parte din afaceri și în România și a investit în acest complex de aici, de la Pătrăuți, aproximativ 1.5 milioane euro”, a spus Ovidiu Rusu, în calitate de prezentator al evenimentului.

 

Grigore Vasilaș: „Visul nostru dintotdeauna a fost să facem ceva și în România”

„Este prima oară când fac o inaugurare la una din activitățile mele. Visul nostru dintotdeauna a fost să facem ceva și în România. Văzând că facem multe și investim în afară, am spus – de ce nu și acasă?

Locuind la Cajvana, unde sunt și părinții, mergând la Suceava, înainte și înapoi, am văzut complexul de aici lăsat puțin în paragină și ne-am gândit să facem ceva cu el, mai ales că este situat într-un nod rutier, iar domeniul nostru de afaceri este în primul rând transportul. Singuri nu puteam face totul și am căutat un partener de încredere pentru noi – Rompetrol. Le mulțumesc și autorităților care au fost alături de noi în dezvoltarea acestui proiect – președintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Ioan Balan, primarul comunei Pătrăuți, Adrian Isepciuc, președintele Camerei de Comerț Suceava, Nicolae Troașe”, a spus, emoționat, Grigore Vasilaș.

La inaugurare a fost prezent și Sergey Shevchenko – general manager Rompetrol, care a salutat prezența unui nou partener în marea familie  Rompetrol, și a subliniat importanța unei astfel de investiții:

„Acest complex oferă clienților servicii și produse la un nivel superior, dar e important și pentru că a creat încă 30 de locuri de muncă, cu salarii bune”.

Anca Banciu, retail operation director în cadrul aceleiași companii, a precizat că aceasta este cea de-a 14-a benzinărie Rompetrol din județul Suceava, din inima Bucovinei.

 

Flutur: „Aștept și alte afaceri care să se dezvolte acasă!”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a lansat în urmă cu trei ani programul „Luna Diasporei”, prin care vrea să-i determine pe cei plecați peste hotare să investească acasă, și-a exprimat bucuria de a vedea că un sucevean face o investiție atât de importantă și o inaugurează tocmai în această perioadă:

„Am venit să-i felicit pe tinerii întreprinzători, mai ales că sunt vecinii mei din Cajvana, de peste deal. Dragii mei, suntem în Luna Diasporei. Unii s-au supărat, de ce le spunem Diaspora sau de ce sărbătorim Diaspora? Eu aș fi vrut să rămâneți cu toții acasă și să investiți aici, dar viața a făcut ca după 1989 unii, din păcate nu puțini, să nu își găsească de lucru. Și au luat lumea în piept, bucovineni vrednici, care ne fac cinste. Mă bucur că încep să se întoarcă acasă. Azi se materializează o investiție de peste 1,5 milioane de euro și aștept și alte afaceri care să se dezvolte acasă. Felicit sincer oamenii aceștia cu bătături în palmă, să aibă o așa investiție în Milano este impresionant! Plec de aici pentru că am o restanță față de voi – ritmul dezvoltării drumurilor trebuie accelerat, ca să aveți cui vinde carburanți!”.

Deputatul Ioan Balan, ales parlamentar în două mandate, din colegiul 2, din care face parte și Pătrăuți, s-a arătat bucuros să fie alături de comunitatea locală și la bine, cum a fost și la greu, când a fost pusă la mare încercare de inundații.

Nu în ultimul rând, la inaugurare a luat cuvântul primarul din Pătrăuți, Adrian Isepciuc, care a propus ca investitorii să fie „adoptați și transformați în fii ai comunei”:

„Pentru realizarea complexului Euro Vasilaș – frații Vasilaș merită respectul și admirația noastră. Este o zi importantă pentru Pătrăuți, este un pas spre viitor, care va asigura creșterea economică a comunei noastre, ar putea deschide apetitul altor investitori pentru această zonă plină de potențial”.

După tăierea panglicii inaugurale de către Grigore Vasilaș, împreună cu  Sergey Shevchenko, Gheorghe Flutur, Ioan Balan și Adrian Isepciuc, invitații au fost poftiți la un tur al complexului, fiind prezentate în special investițiile făcute în echipamentele moderne de spălătorie auto, care rivalizează cu cele mai noi din Occident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiție de 1,5 milioane de euro inaugurată la Pătrăuți de un sucevean din Italia.
 Vizualizări articol: 9552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Investiție de 1,5 milioane de euro inaugurată la Pătrăuți de un sucevean din Italia4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei