Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 193 (7194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

CJ Suceava a aprobat majorarea valorii investiției în modernizarea drumului Suceava – Iași ca urmare a creșterii prețurilor și salariilor în construcții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat, ieri, într-o ședință extraordinară, actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți județului Suceava pentru proiectul european de modernizare a axei rutiere strategice Iași – Suceava. Proiectul inițial avea o valoare totală de 327 milioane de lei, din care 299,270 de milioane de lei sunt fonduri europene. Din suma totală, judeţului Iaşi îi revin 177.128.337,26 de lei şi judeţului Suceava 149.902.305,16 lei.

Tronsonul de drumuri judeţene ce va reabilitat/modernizat are o lungime de 167,933 de km, din care 92,194 de km sunt pe raza judeţului Iaşi şi 75,739 de km pe raza judeţului Suceava.

Traseul drumurilor judeţene din judeţul Suceava este: DJ 208 limită judeţ Iaşi – Budeni - Dolhasca, DJ 208A Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca, DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni, DJ 209D Liteni – Stroieşti (DN 17 – E58) – Costâna – Dărmăneşti (DN 2 – E85).

Înaintea votului din ședința de ieri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că instituția pe care o conduce s-a ocupat îndeaproape de scoaterea la licitație a acestei investiții importante pentru județ, în valoare de circa 75 milioane de euro. „S-a întâmplat un fenomen și la licitația organizată de Consiliul Județean Iași și la cea organizată de noi. Nu s-a prezentat nimeni la licitație, ceea ce văd că a început să devină un fenomen la nivel național. În aceste condiții am discutat cu liderii de proiect, respectiv CJ Iași, pentru actualizarea indicatorilor economici”, a declarat Flutur.

El a spus că după aprobarea noilor indicatori economici, valoarea investiției, numai în județul Suceava, a crescut de la aproape 150 de milioane de lei la 226 de milioane de lei. „Acest lucru se datorează influențelor apărute în urma Ordonanței de Urgență 114/2018. Ponderea salariilor din domeniul construcțiilor, dar și scumpirea materialelor au făcut să crească și acești indicatori. Consiliul Județean Iași a aprobat deja noii indicatori și vrem să facem și noi același lucru”, a arătat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a atras atenția asupra faptului că majorarea cu peste 70 de milioane de lei a valorii acestei investiții din județul Suceava nu va fi acoperită prin Programul Operațional Regional, prin care s-a obținut inițial finanțarea proiectului. Flutur a explicat că în aceste condiții, CJ Suceava va folosi pentru cofinanțarea acestui proiect banii dintr-un credit contractat inițial pentru modernizarea drumului județean Frasin – Broșteni, iar pentru această investiție se vor căuta alte surse de finanțare. Gheorghe Flutur a precizat că a discutat inclusiv cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, despre această problemă legată de lipsa fondurilor pentru a acoperi diferențele de sume ca urmare a creșterii valorii unor investiții extrem de importante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a aprobat majorarea valorii investiției în modernizarea drumului Suceava – Iași ca urmare a creșterii prețurilor și salariilor în construcții.
 Vizualizări articol: 1725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava a aprobat majorarea valorii investiției în modernizarea drumului Suceava – Iași ca urmare a creșterii prețurilor și salariilor în construcții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei