Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 178 (7179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţii înregistrate

Poliţia Locală Suceava, dotată cu camere video corporale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intervenţiile şi discuţiile poliţiştilor locali suceveni aflaţi în patrulare sunt înregistrate audio-video, cu aparatură profesională, special creată în acest scop, pentru forţele de ordine.

Măsura, introdusă recent, este încă în faza de testare, conform şefului Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, dar rezultatele sunt bune, în primul rând la nivel de comportament al ambelor părţi implicate.

„Dispozitivele permit înregistrarea dialogurilor dintre poliţiştii locali şi cetăţeni, fiind ataşate de uniforme. Cetăţenii sunt informaţi că urmează să fie înregistraţi atât audio, cât şi video. Toate aceste înregistrări au un dublu rol, fiind mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile şi acţiunile poliţiştilor sunt înregistrate şi, de asemenea, sunt mijloace de protecţie împotriva faptelor de ultraj şi a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum şi de protecţie a persoanelor ce fac obiectul intervenţiilor şi acţiunilor acestora”, a declarat Ovidiu Doroftei.

Deocamdată, în dotarea Poliţiei Locale Suceava sunt 20 de „body camera” - camere video corporale, care sunt utilizate de cei aflaţi în patrulare – atât patrulele proprii, cât şi cele mixte, cu Poliţia Naţională sau Jandarmeria.

„Suntem unul dintre puţinele oraşe în care există patrule de la Poliţia Locală. În alte oraşe având în vedere că nu se plătesc orele suplimentare la Poliţia Locală aceasta lucrează în două schimburi, până la ora 22.00, după care se consideră că atribuţiile le preia Poliţia Naţională. Noi nu facem aşa. Suntem într-o colaborare foarte bună cu Poliţia Naţională, cu Jandarmeria şi vrem să mărim numărul acestor patrule. În plus, facem eforturi să asigurăm iluminat corespunzător pe un număr cât mai mare de străzi, dar şi să extindem sistemul de supraveghere video, pentru siguranţa cetăţenilor”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Modul de utilizare a camerelor video corporale şi valorificarea înregistrărilor audio-video sunt stabilite printr-o procedură operaţională la nivelul Poliţiei Locale Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Locală Suceava, dotată cu camere video corporale.
 Vizualizări articol: 2226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţia Locală Suceava, dotată cu camere video corporale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei