Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 178 (7179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprinzător

Consiliul Judeţean nu poate cheltui bani de investiţii în drumuri şi clădiri deoarece constructorii nu se înscriu la licitaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava se confruntă cu o situaţie mai puţin obişnuită, aceea de a nu putea cheltui banii. Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a informat, miercuri, în şedinţă, consilierii judeţeni asupra execuţiei bugetare la data de 30 iunie a.c. şi a arătat că, dacă la capitolul venituri realizate procentul este de 70,16, în ceea ce priveşte cheltuielile planificate, acestea s-au realizat la un nivel de numai 60%. Este vorba despre sumele alocate proiectelor de modernizare a drumurilor sau de reabilitare a unor clădiri, scoase la licitaţii la care nu s-a prezentat nimeni. Flutur a dat ca exemple proiectul de modernizare cu fonduri europene a drumului Suceava - Iaşi, cu licitaţie deschisă în iunie a.c. şi anulată la sfârşitul lunii iulie deoarece nu s-a prezentat nimeni; reabilitarea unei şcoli din Rădăuţi, cu trei licitaţii organizate până acum şi nici un ofertant, sau proiectele PNDL din Bilca şi Coşna, la care se reiau licitaţiile din acelaşi motiv.

Preşedintele CJ Suceava a spus că soluţia este actualizarea preţurilor în concordanţă cu creşterea cheltuielilor în cazul firmelor de construcţii, urmare a stabilirii salariului minim brut în acest domeniu, anul trecut. Prin adoptarea OUG nr. 114/2018, salariul minim brut în construcţii este de 17,9 lei/oră, faţă de o medie de 11,4 lei/oră luată în calcul anterior la estimarea valorii lucrărilor în construcţii.

 

Proiectul drumului Suceava - Iaşi ar trebui implementat până în octombrie 2020

Practic, doar manopera a crescut cu circa 50%, dar au crescut şi preţurile la materialele de construcţii, energie şi combustibili.

Contractul pentru execuţia lucrărilor la „Axa rutieră strategică 1: Iaşi - Suceava” a fost scos la licitaţie cu o valoare totală de 327.030.642,42 de lei, din care 299.270.337,14 lei sunt fonduri europene. Din suma totală, judeţului Iaşi îi revin 177.128.337,26 de lei şi judeţului Suceava 149.902.305,16 lei.

Tronsonul de drumuri judeţene ce va reabilitat/modernizat are o lungime de: 167,933 de km, din care 92,194 de km sunt pe raza judeţului Iaşi şi 75,739 de km pe raza judeţului Suceava.

Traseul drumurilor judeţene din judeţul Suceava este: DJ 208 limită judeţ Iaşi – Budeni - Dolhasca, DJ 208A Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca, DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni, DJ 209D Liteni – Stroieşti (DN 17 – E58) – Costâna – Dărmăneşti (DN 2 – E85).

Pentru a se putea înscrie la licitaţie, ofertanţii trebuie să facă dovada experienţei similare, fiind necesar ca, în ultimii cinci ani, să fi executat contracte de infrastructură transport rutier.

La finalul celui mai important obiectiv de infrastructură din regiune, 22 de comune şi oraşe din cele două judeţe vor fi conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), iar peste 800.000 de locuitori vor beneficia de drumuri modernizate.

Proiectul trebuie implementat până în octombrie 2020, în ianuarie 2021 urmând să fie procesată cererea de plată finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean nu poate cheltui bani de investiţii în drumuri şi clădiri deoarece constructorii nu se înscriu la licitaţii.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean nu poate cheltui bani de investiţii în drumuri şi clădiri deoarece constructorii nu se înscriu la licitaţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei