Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 172 (7173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clemență judecători

Un bărbat care a mușcat doi polițiști a fost condamnat cu suspendare și a fost pus în libertate de îndată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Bălcăuți, trimis în judecată pentru două fapte de ultraj, comise asupra polițiștilor veniți să aplaneze scandalul pe care inculpatul îl avea cu nevasta, a scăpat de după gratii în urma deciziei magistraților de la Judecătoria Rădăuți, care i-au aplicat o pedeapsă cu suspendare, astfel că automat au constatat încetată de drept și măsura arestului preventiv.

Dumitru Petrișor le-a provocat celor doi polițiști leziuni care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale, după ce i-a mușcat de mai multe ori. Sentința din 23 iulie a Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la instanța superioară.  Până la judecarea apelului, dacă va fi cazul, bărbatul a fost pus în libertate.

Faptele cu violență s-au petrecut în data de 10 iunie. Polițiștii de la Secția Bălcăuți au fost sesizați că Dumitru Petrișor, în vârstă de 30 de ani, face scandal acasă, cu membrii familiei.

Un ofiţer şi un agent din cadrul Secţiei Rurală Bălcăuți s-au deplasat la domiciliul de unde fusese făcută sesizarea. Aici i-au găsit inițial pe fiul și soția inculpatului, ambii cerând ajutor. Femeia s-a plâns că bărbatul se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi a lovit-o cu pumnii în faţă. La scurt timp după ce polițiștii au pătruns în imobil, din casă a ieșit și bărbatul, a rezultat din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

Și-a lovit soția, apoi i-a mușcat pe polițiști

Poliţiştii s-au legitimat şi i-au explicat bărbatului motivul prezenţei lor la faţa locului, solicitându-i totodată să se legitimeze. Acesta a fost momentul în care Dumitru Petrișor a refuzat să se legitimeze şi a devenit agresiv, inițial față de soție, pe care a încercat să o lovească din nou. 

Conform anchetei procurorilor, în timpul imobilizării şi încătuşării agresorului, pentru conducerea lui la sediul secţiei de poliţie, acesta i-a agresat fizic pe doi poliţişti, primului rupându-i cămaşa uniformei de serviciu şi muşcându-l de braţul stâng, în zona bicepsului, iar pe cel de-al doilea muşcându-l de antebraţul stâng. Conform certificatelor medico-legale, polițiștii au avut nevoie de câte 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru această faptă, iar ulterior, tot în iunie, a fost trimis în judecată, tot în stare de arest preventiv. 

Procesul a avut un singur termen, bărbatul recunoscând faptele, astfel că pe 23 iulie, judecătorii au stabilit ca inculpatul să primească un an de închisoare pentru fiecare faptă de ultraj, rezultând o pedeapsă totală de 1 an și 4 luni de închisoare. Judecătorii au considerat că se poate acorda clemență, iar condamnarea a fost suspendată condiționat, pe perioada unui termen de încercare de 3 ani de zile. Bărbatul are impuse pe perioada termenului de încercare mai multe obligații și restricții, printre altele de a presta  o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Bălcăuţi sau al Primăriei orașului Siret, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare.  

De menționat și că polițiștii nu s-au constituit părți civile în dosar, fapt care este posibil să fi ajutat la aplicarea acestei pedepse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat care a mușcat doi polițiști a fost condamnat cu suspendare și a fost pus în libertate de îndată.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat care a mușcat doi polițiști a fost condamnat cu suspendare și a fost pus în libertate de îndată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei