Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 172 (7173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înfiorător

Pedeapsă exemplară - 20 de ani de închisoare pentru un individ care a violat de zeci de ori o fată, de la vârsta de 7 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistraţii de la Judecătoria Gura Humorului au avut de judecat un caz de viol foarte delicat, privind un bărbat dintr-o comună din zona de munte a judeţului, trimis în judecată pentru viol în formă continuată, victimă fiind fiica concubinei sale, care a fost agresată sexual de la vârsta de 7 ani. 

Conform deciziei Judecătoriei Gura Humorului, Victor Costel Anton are de executat 20 de ani de închisoare, aproape de maximul care se putea da în speţa de faţă şi doar cu un an mai puţin decât a cerut procurorul din instanţă.

Este una dintre cele mai grele pedepse stabilite de un judecător în ultimii ani în judeţ, aici incluzând toate infracţiunile, inclusiv cele de mare violenţă, însă din păcate şi faptele sunt de o grozăvie extremă.

Sentinţa Judecătoriei Gura Humorului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

 

Cel puţin 60 de acte sexuale, pe parcursul a cinci ani

Bărbatul condamnat mai are la activ o condamnare la 9 ani de închisoare pentru pedofilie şi a trăit în ultimii ani în concubinaj cu o femeie care are o fiică.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au trimis în judecată pe Victor Costel Anton pentru infracţiunea de viol în formă continuată, având date despre comiterea a cel puţin 60 de acte sexuale, de la sfârşitul anului 2013, până înainte de Crăciunul anului 2018.

Atunci, minora, care nu a împlinit încă 14 ani, s-a plâns unei colege de şcoală şi i-a spus prin ce trece de câţiva ani. Informaţia a ajuns şi la urechile poliţiştii judiciarişti dorneni, care au tratat serios datele şi au aflat informaţii şocante. Prima a fost că bărbatul mai are la activ o condamnare la 9 ani de închisoare pentru pedofilie.

Din cercetările poliţiştilor dorneni a rezultat că individul a constrâns-o pe minoră fizic şi moral la acte sexuale repetate. Acestea aveau loc periodic, individul profitând de faptul că fata locuia în casa lui.

Procurorii au mai arătat că inculpatul a recunoscut în principiu săvârşirea faptelor, dar a susţinut în mod repetat că minora chiar şi-ar fi dorit activitatea sexuală, în ciuda vârstei fragede pe care o avea la acel moment. Este evident că o astfel de susţinere nu avea cum să aibă vreun fundament, având în vedere vârsta copilei. 

Concubina bărbatului le-a declarat poliţiştilor că nu a ştiut ce se întâmplă între individ şi fiica sa.

Conform deciziei magistraţilor de la Gura Humorului (dosarul a fost mutat de la Vatra Dornei la Gura Humorului la solicitarea inculpatului), acesta ar trebui să-i achite victimei şi 50.000 de lei daune morale.

Fata este dată în plasament şi a fost reprezentată în proces de directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava.

 

Cazuri şocante de agresiuni sexuale asupra copiilor

Din păcate, cazuri de acest gen, cu minori de vârste foarte fragede agresaţi de taţi vitregi ori chiar de cei drepţi, au ieşit la iveală periodic în judeţul nostru. Chiar poliţiştii dorneni au mai instrumentat recent un caz asemănător.

Un tată care şi-ar fi violat fiul în vârstă de 6 ani a fost condamnat la prima instanţă la 6 ani de închisoare.
În acest caz, poliţiştii dorneni au avut informaţia că un copil a fost dus la o clinică medicală de către bunica sa, pentru suspiciuni de viol. Anchetatorii au intrat pe fir şi au stabilit că băiatul de 6 ani este orfan de mamă şi în ultima perioadă a fost crescut de bunica sa. Tatăl său locuia şi el în acelaşi imobil şi stătea împreună cu fiul său la final de săptămână, în rest fiind plecat la muncă în pădure. Copilul a început să povestească cum este abuzat sexual de tatăl său. Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au început cercetări amănunţite, care au presupus consiliere şi expertizare psihologică, declaraţii, inclusiv testul poligraf, unde au fost testaţi tatăl acuzat şi bunica maternă. Cum violul nu a putut fi probat cert medico-legal, ancheta a fost complicată. Până la urmă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a ajuns la concluzia că există probe suficiente ale agresiunii sexuale. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a tatălui, pentru viol în formă continuată.
Un caz cel puţin la fel de şocant a fost cel de anul trecut al unui bărbat din Putna, tată a şase copii, pus sub acuzare pentru că şi-a agresat sexual trei dintre fiice. Din cercetările poliţiştilor a rezultat că fetele erau supuse la perversiuni şi jocuri sexuale. Fetele au fost supuse perioade lungi de timp la astfel de traume. Ancheta a plecat de la o sesizare anonimă ajunsă la Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava.

Bărbatul din Putna a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă exemplară - 20 de ani de închisoare pentru un individ care a violat de zeci de ori o fată, de la vârsta de 7 ani.
 Vizualizări articol: 3126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pedeapsă exemplară - 20 de ani de închisoare pentru un individ care a violat de zeci de ori o fată, de la vârsta de 7 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei