Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 172 (7173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare de la scara blocului

Amenajarea a 4.400 de locuri de parcare în cartierele Sucevei a fost aprobată în Consiliul Local, după doi ani de la iniţierea proiectului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect mult aşteptat de un număr mare de suceveni, cel de amenajare a aproximativ 4.400 de parcări de reşedinţă, a fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local de joi, 25 iulie, după doi ani de când a fost iniţiat de către primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

Proiectul vizează amenajarea a 1.161 de locuri de parcare în cartierul Obcini, 361 în Zamca, 1.755 în zona Centru şi cartierul George Enescu, precum şi 1.087 în Burdujeni.

Până acum, respectivul proiect a fost respins în deliberativul local de nu mai puţin de şapte ori, deşi beneficia de susţinerea reprezentanţilor a trei din cele patru partide politice – PNL, PMP şi ALDE.

Recenta modificare a Codului Administrativ a permis adoptarea proiectului cu majoritate simplă, până acum fiind necesare două treimi din totalul consilierilor.

„Sunt numeroase zone în municipiul Suceava unde statutul administrativ al terenului ne-a permis să intervenim şi să amenajăm parcări moderne, cu covor asfaltic, pavaje şi marcaje rutiere. Aşa vrem să facem şi cu aceste aproape 4.400 de locuri de parcare pentru care acum aprobăm inventarierea unor parcele de teren care să fie trecute în domeniul privat al municipiului Suceava, după care să facem proiecte tehnice, să le intabulăm şi să scoatem la licitaţie proiectul general de execuţie, astfel încât sucevenii să aibă clar un orizont de timp în care vor fi realizate aceste lucrări. Sper ca şi colegii de la PSD să fie simbolic alături de suceveni, votând proiectul pe care l-au blocat timp de doi ani. Vă asigur că acolo unde spaţiul verde poate fi salvat, revitalizat, o vom face, pentru că este normal ca sucevenii să aibă şi unde să-şi parcheze maşinile, dar să aibă şi spaţii verzi”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care s-a zbătut în tot acest timp să convingă toţi consilierii de necesitatea acestui proiect.

În replică, reprezentanţii PSD au spus că, de fapt, amenajarea acestor locuri de parcare este doar ipotetică, pentru că nu sunt bani şi nici timp fizic să fie făcute 4.400 de locuri de parcare „decât în vreo 20-30 de ani”.

„După ce finalizăm toate procedurile administrative, sucevenii, fie că stau în Burdujeni, în Obcini, în George Enescu sau în Centru, în Zamca, pe Mărăşeşti sau în zona Areni sau chiar în Iţcani, vor afla când vor putea să-şi parcheze maşinile în condiţii civilizate, la scara blocului”, a spus Harşovschi, care speră ca lucrările efective să poată fi demarate cel târziu din primăvara anului viitor.

Preşedintele de şedinţă, Ovidiu Milici, a ţinut să menţioneze că ALDE a susţinut în mod constant acest proiect care a generat foarte multe speranţe în rândul sucevenilor dornici să beneficieze de condiţii civilizate de parcare a maşinilor, aproape de locuinţe, interesul general fiind mult prea mare pentru a bloca iniţiativa pentru câteva posibile situaţii inadecvate, care pot fi corectate pe parcurs.

În schimb, liderul grupului PSD, Vasile Mocanu, consideră că proiectul este „la limita legii” şi că vor exista probleme la identificarea cadastrală a acestor locuri de parcare.

Mai mult, în opinia sa, Primăria Suceava nu are forţa financiară pentru realizarea acestor parcări rezidenţiale, considerând că într-un an de zile se vor face cel mult 40 de locuri de parcare.

„Au fost bani alocaţi pentru aceste modernizări şi anul trecut, şi anul acesta. Dacă nu se modifica Codul Administrativ nu se mai foloseau nici anul acesta banii pentru amenajarea de parcări de reşedinţă. Scopul nostru, ca aleşi locali, este să căutăm soluţii pentru suceveni, pentru creşterea calităţii vieţii în oraş”, a mai spus Lucian Harşovschi, care şi-a exprimat satisfacţia că în sfârşit a fost adoptat acest proiect în care a pus mult suflet şi pentru care s-a consumat multă energie, din cauza piedicilor puse din raţionamente politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea a 4.400 de locuri de parcare în cartierele Sucevei a fost aprobată în Consiliul Local, după doi ani de la iniţierea proiectului.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenajarea a 4.400 de locuri de parcare în cartierele Sucevei a fost aprobată în Consiliul Local, după doi ani de la iniţierea proiectului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei